זקנה, סבתא, קשישה, פלאפון, טלפון, סמארטפון (צילום: Giulio Fornasar, 123/RF, חדשות)
המאבק בעושק הקשישים | צילום: Giulio Fornasar, 123/RF, חדשות

המשטרה עיכבה לחקירה הבוקר (שני) בני זוג תושבי ראשון לציון, בחשד שביצעו עבירות נגד קשישים במסגרת פעילות של חברת טלמרקטינג שבבעלותם. שבעה עובדים נוספים בחברה עוכבו לחקירה והמשטרה ערכה חיפושים בבתיהם ובמשרדי החברה, שבאזור התעשייה המערבי בראשון לציון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במסגרת חקירה סמויה ומשותפת, שהתנהלה ביחידת ההונאה המחוזית וברשות להגנת הצרכן וסחר הוגן, המשטרה חקרה את התנהלותה של חברת הטלמרקטינג מול לקוחות קשישים ואנשים בעלי מוגבלויות. עם המעבר לחקירה גלויה עוכבו לחקירה מספר מעורבים ומעורבות מקרב עובדי החברה.

בעלי חברת הטלמרקטינג, אישה בת 37 ובן זוגה בן ה-46, עוכבו לחקירה ביחד עם שבעה עובדים נוספים, בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הונאה בכרטיס חיוב, השמטת הכנסות ועבירות נוספות על פי החוק להגנת הצרכן.

נפגעי חברות הטלמרקטינג (ארכיון) (צילום: החדשות)
נפגעי חברות הטלמרקטינג (ארכיון) | צילום: החדשות

בחודש נובמבר האחרון פורסם כי משרד הכלכלה והמשרד לשיוויון חברתי גיבשו תוכנית למיגור עושק קשישים על ידי חברות טלמרקטינג, שבמסגרתה הוחלט להחמיר את רף הענישה הפלילית ולהטיל סנקציות אישיות נגד נושאי משרה המעורבים בהפרות.

התוכנית שמובלת על ידי שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, בשיתוף הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, תכלול הענקת סמכות לרשות לתפיסת חומר מחשב, קבלת נתוני תקשורת והגדלת הקנסות ב-50%. בנוסף, הרשות תוכל להורות לחברות האשראי להפסיק את הסליקה, להשיב כספים לצרכנים ולהקשות על חברות לקיים זיקה עם מי שהיו מעורבים בהפרות.

כמו כן, במסגרת התוכנית חברות השיווק יחויבו להקליט את השיחות עם הצרכנים, לשמור אותן ולמסור אותן לצרכן ולרשות על פי דרישה. בנוסף הוחלט כי יוגדלו התקציבים הממשלתיים לפתרון הנושא ויתוגברו המשאבים של הרשות.

עורכי הדין לירן זילברמן, סתיו סער ואייל שטייניץ המייצגים את הזוג מסרו: "הפרשה מקורה בתלונה כוזבת של עובדת שפוטרה. החשדות חמורים אך אין בהם אמת. כל העסקאות מתועדות בסליקה ולאחר חקירת המשטרה תתברר התמונה במלואה".