N12
פרסומת

מתנחלים תקפו, חיילים ירו באוויר

שלושה נעצרו לאחר שנחשדו בהשלכת אבנים ותקיפה של כוח צה"ל שפינה המאחז בגבעת רגב, סמוך להתנחלות איתמר בשומרון יחד עם עוד כ-17 מתנחלים. מצה"ל נמסר כי השלושה סיכנו את חייהם של החיילים, שהגיבו מצדם בגז מדמיע ובירי באוויר במטרה להרחיקם

ניר דבורי
פורסם: | עודכן:
המאחז שלידו הותקף כוח צה"ל
צילום: שלמה מלט
הקישור הועתק
המאחז שלידו הותקף כוח צה"ל
המאחז בו התרחש העימות | צילום: שלמה מלט

כ-20 מתנחלים תקפו אתמול (שבת) כוח צה"ל ששהה בגבעת זאב, סמוך להתנחלות איתמר בשומרון במסגרת פינוי המאחז. מדובר צה"ל נמסר כי הקבוצה התפרעה באלימות והשליכה אבנים לעבר החיילים עד כדי סיכון חייהם.

בתגובה הגיבו החיילים המותקפים בגז מדמיע, אמצעים לפיזור הפגנות וירי באוויר במטרה להרחיקם מהמקום.

מאוחר יותר נעצרו שלושה חשודים מתוך ה-20 והועברו לחקירה במשטרה בחשד לתקיפת עובד ציבור והפרעה לעובד ציבור במילוי תפקידו. בהמשך היום יובאו לדיון בבית משפט השלום בפתח תקווה. מצה"ל נמסר כי הוא "רואה בחומרה רבה הפעלת אלימות כלפי כוחותיו וימשיך באכיפת החוק והסדר בשיתוף שאר כוחות הביטחון".

בשנה שעברה תקפו מתנחלים לוחמי צה"ל ומג"ב שהגיעו לחווארה כדי לטפל בעימות אלים שפרץ בין יהודים לערבים. הכוח שהותקף אז היה של חטיבת גולני שהיה אחראי על הגזרה.