N12
פרסומת

חשד: דרישה למין עבור זירוז עלייה

כמעט 8,000 יהודים עדיין נמצאים בימים אלה במחנות מעבר באתיופיה, ממתינים להסדר שיאפשר להם לעלות לישראל. פרשה חדשה מעלה חשד לעבירות חמורות מצד בכיר בסוכנות היהודית שפעל במדינה ועל פי החשד דרש שוחד מיני עבור זירוז הליכי העלייה לישראל

אפרת לכטר
פורסם:
הקישור הועתק

בימים אלה נחקר חשד בפרשה כואבת ועצובה, בה על פי החשד בכיר בסוכנות היהודית שנשלח לאתיופיה לעלות יהודים לארץ ישראל דרש מהם שוחד. על פי החשד הבכיר אמר להם שבתמורה לזירוז התור עבור העלייה לישראל הם נדרשים לתת לו שוחד כספי או שוחד מיני.

מעדויות שנאספו על ידי עורך דין אייל פלטק, אפשר לראות את אותן נשים מספרות על מה שהן התבקשו לעשות. באחד הקטעים אפשר לראות אישה שמספרת איך אותו בכיר ביקש ממנה שוחד מיני בתמורה לזה שתגיע לארץ.

"בגלל שזאת האמת שלי, אני לא מפחדת", סיפרה למצלמה יאשאייה שנמצאת כבר 13 שנים במחנה המעבר. "הרבה מהקרובים שלי גם נשארו באתיופיה מאותה הסיבה. הרבה אנשים שחשבו שיעלו, אבל בסוף נשארו פה. אמרתי לכולם שאני עדיין פה (במחנה ההמתנה - א.ל) בגלל התשלום. סיפרתי לכולם, לכל האנשים, גם בתא ישראל - אמרתי להם 'הבת שלי נשארה שם בגלל תשלום'".

אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לנאמר)
אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לנאמר) | צילום: החדשות

על פי החשד, נשים שסירבו לשלם לבכיר או לספק לו את שירותי המין שדרש, נשארו באתיופיה ונמנע מהן לעלות לישראל.

ממשטרת ישראל נמסר: "החקירה עדיין מתנהלת, לאור העובדה שנדרשו חיקורי דין בחו"ל ופעילויות חקירה מורכבות אחרות הטעונות אישור, התיק הועבר לפני כשנה לאישור הפרקליטות באשר להמשך מהלכי החקירה הנדרשים".

תגובת הסוכנות היהודית: "ככל הידוע לא מתנהלת שום חקירת משטרה נגד האדם, והוא מעולם לא זומן למשטרה, לא לחקירה ולא לעדות בנושא זה".

תגובת הפרקליטות: "התיק עדיין בחקירה, לכן לא נוכל להרחיב בשלב זה".