בעקבות תיעוד התקיפה האלימה בלשכת הרווחה בפתח תקווה ופניות שהתקבלו בנושא בלשכתו של חבר הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני), הוא מודיע כי בכוונתו להגיש הצעת חוק המחמירה את הענישה על תוקפי עובדים סוציאליים, בדומה למהלך שנעשה בקרב צוותים רפואיים. "העלייה במספר התקיפות כנגד מורים, אחיות, רופאים ועובדים סוציאליים, המקדישים את רוב חייהם לטובת אחים וסופגים בתמורה אלימות קשה, מחייבת חשבון נפש חברתי נוקב והפנמה שמשהו מאוד חולני קורה לנו כחברה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"המדינה שולחת את העובד הסוציאלי בלי גיבוי וסלי כלים אל חזית חברתית שחעולם לא יוכלו לנצח בה עם עומס כל כך מטורף ושירותים חברתיים כל כך מצומקים", המשיך שמולי. "בחודשים האחרונים קידמנו בכנסת מהלכים ראויים של החמרת הענישה נגד תוקפי מורים ורופאים, ואסור להזניח את ההגנה על תוקפי העובדים הסוציאליים, כולל עובדי הרשויות והעמותות. כמובן שבמקביל אנו מקדמים מול הממשלה מהלך משמעותי להגברת האכיפה".

חבר הכנסת אילן גילאון (מרצ) ביקש לזמן בדחיפות דיון בוועדת הפנים בנושא. "העובדים הסוציאליים הם נבחרת אנושית מדהימה, שבחרה לעסוק במקצוע החשוב ביותר בחברה הישראלית - מקצוע שבלעדיו לא נוכל לקיים חברה אזרחית נורמטיבית ומתפקדת", אמר. "לצערי, המדינה עושה כמעט את כל מה שהיא יכולה כדי לא להביע את הערכתה לאותם העובדים המתמודדים עם עבודה סיזיפית ולא מתגמלת, עומס לא סביר, תנאים סוציאליים מינימליים ושכר נמוך. המחשבה שהם נאלצים גם להתמודד עם אלימות יומיומית מקוממת, ולא ניתן לעבור עליה לסדר היום".

למרות שחלפו כבר כמעט שבועיים מיום התקיפה וחרף העובדה שזהותו ידועה למשטרה, התוקף טרם נחקר ואפילו לא נעצר. העובדים הסוציאלים, מצדם, טוענים שזו לא הפעם הראשונה ושהם אינם מוגנים. בתיעוד ניתן לראות את המטופל מגיע ומבקש לדבר בדחיפות עם העובדת הסוציאלית שלו, אך היא לא נוכחת במקום. עובדה זו גרמה למטופל לאבד את סבלנותו. "אמרתי לו אל תתקרב למשרדים ואז הוא התחיל לדחוף", תיאר אחד המאבטחים שהותקפו. "הוא דחף אותי הצידה, נכנס למשרדים והתחיל לצרוח ולצעוק".