N12
פרסומת

פשיטה על הוצאת ידיעות אחרונות

במסגרת בדיקת הברחת המסמכים המסווגים מתאו של רה"מ לשעבר אהוד אולמרט פשטה המשטרה על משרדי הוצאת "ידיעות ספרים" בראשון לציון. החוקרים מחפשים אחר מסמכים שונים הקשורים לספר שאולמרט אמור לפרסם

משה נוסבאום
פורסם:
ארכיון
הקישור הועתק
ארכיון
אולמרט

המשטרה פשטה הבוקר (חמישי) על הוצאת "ידיעות ספרים" של קבוצת ידיעות אחרונות בראשון לציון במסגרת בדיקת הוצאת החומרים הסודיים מתאו בכלא ומביתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.

הפשיטה של חוקרי המשטרה מתבצעת בעקבות החלטה של הפרקליטות לפתוח בבדיקה שנועדה לקבוע אם יש עילה לפתוח בחקירה פלילית בסוגיה.

החוקרים פשטו על בית ההוצאה לאור בראשון לציון בניסיון למצוא מסמכים שונים ששימשו לכתיבת הספר של אולמרט שאמור להתפרסם. הבדיקה במשרדי הוצאת הספרים מגיעה כשבועיים לאחר הפרסום בחדשות 2 על הבדיקה שנפתחה בעניין.

לפני כחודש נחשף בחדשות 2 כי עורך דינו של אולמרט נתפס בסיום ביקור אצל רה"מ לשעבר, כשהוא מנסה להבריח מסמכים הנחשדים כמסווגים, שהיו על פי החשד ברשותו של אולמרט מאז סיים את תפקידו.

המסמכים הוחרמו מיד והועברו לבחינת הגורמים הרלוונטיים במערכת הביטחון. נבדקת האפשרות שהמסמכים נועדו לצורך כתיבת ספרו של אולמרט, והם הוברחו אליו מביתו אל תוך כותלי בית הכלא.