בנק הפועלים ממשיך להתכתש עם יורשיו של איש העסקים מוטי זיסר ז"ל. במוקד הסכסוך: השאלה האם זיסר הבריח נכסים לילדיו לפני מותו כדי להתחמק מפירעון החוב לבנק. בשבוע שעבר הגיש בנק הפועלים תלונה למשטרה בטענה שזיסר המנוח מכר לשותפו השוויצרי, איש העסקים פיליפ מאייר, רשתות של מלונות באירופה באופן פיקטיבי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתלונה טען הבנק כי בנו של זיסר, דוד, הוא זה שמחזיק בפועל באותם נכסים ולא מאייר. הבנק עירב בחקירה את חברת המודיעין העסקי "בלאק-קיוב", שנשכרה כדי להביא ראיות לכך שלמרות טענות המשפחה - דוד זיסר עדיין מחזיק בנכסים רבים באירופה.

כדי לעשות זאת, התקשרו חוקרי החברה למתווכי נדל"ן באירופה והתעניינו בנכסים בהם מחזיק לכאורה דוד זיסר. כך לדוגמא, בשיחה על חברה בשם "אומנם", גילה מתווך אחד כי "האיש מאחוריה והבעלים שלה הוא אדם בשם דוד זיסר. יהודי, מישראל. אבא שלו הוא מוטי זיסר, מיליארדר".

"זה מבנה מס, זה הכל"

בשיחה עם מתווך נדל"ן אחר, ניסה החוקר לברר האם שתי חברות שונות הנושאות שמות שונים הן למעשה אותה חברה שנמצאת לכאורה בבעלותו של זיסר. "ישנן 4 חברות שמעורבות בעניין. זה מבנה מס, זה הכול", הסביר המתווך לחוקר. "מר זיסר הוא הבעלים של הבניין דרך מבנה של חברות. זה מאוד פשוט: הוא קנה את זה בתנאים הכי מחמירים בהולנד, הוא הבעלים והוא מפתח את זה בזמן שאנחנו מדברים".

פיליפ מאייר מכחיש את הטענות.

מטעם זיסר נמסר בתגובה כי "טענות בנק הפועלים מופרכות וחסרות כל אחיזה במציאות. דברים אלה כבר הוצגו בבית המשפט - שבו אנו שמים את מבטחנו. חמור בעינינו שהבנק מנסה להשפיע על בית המשפט דרך התקשורת. ההדלפה המגמתית של קלטות מכפישות, ששוב אינן מוכיחות מאומה, מלמדת כי בנק הפועלים אינו בוחל בשום אמצעים כדי לרדוף את משפחת זיסר, בחודש שבו אנו מציינים שנה לכאב ולאבל על מותו של מוטי ז"ל. השיטות המפוקפקות, שבהן מפעיל הבנק על משפחת זיסר חברות חקירות כאלו ואחרות, יתבררו במקום ובזמן המתאים לכך".

"כפי שהצהרנו בבית המשפט: דוד זיסר הוא היזם והמנהל של הפרויקטים המדוברים. הפרויקטים מומנו בעיקר על ידי משקיעים חיצוניים המוכרים לבנק היטב והשקעותיהם עברו דרך בנק הפועלים עצמו", לשון התגובה.