פרקליטו של ראש הממשלה נתניהו, עורך הדין יעקב וינרוט העניק הערב (רביעי) ריאיון ראשון לאחר הגשת המלצות המשטרה ל"מהדורה המרכזית" עם יונית לוי. עורך הדין וינרוט טען כי למרות ההמלצות - ראש הממשלה לא לקח שוחד: "כל מי שקורא את מה שהמשטרה כותבת בעין פקוחה רואה שבתיק הזה אין שוחד".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עורך הדין וינרוט אמר כי בנוגע לחוק שכונה "חוק מילצ'ן", כמו גם בטענות לגבי הויזה ש'סידר' ראש הממשלה לאיש העסקים לא מדובר כלל בשוחד אלא ביחסי חברות. "המכנה המשותף הוא שאף אחד מהתיקים לא עולה בשום אופן עם טיפולוגיה של שוחד", אמר הפרקליט הבכיר. "מאף אחד מהם לא יצא כלום. אם רה"מ משוחד אז מדברים בארכישלומיאל, אדם שלא מצליח לספק את הסחורה, באף אחד מהדברים לכל אורך השנים. אבל הסיגריות ממשיכות להגיע".

הפרקליט הבכיר סיפר גם על המניעים שהביאו את נתניהו לפעולות השונות בתחום התקשורת. "ראש הממשלה עשה את הדברים בגלוי, כשהמדיניות שלו הייתה לקחת את כלי התקשורת שהוא ראה שהם לא מגוונים, וניסה להביא משקיעים שיכנסו לכלי התקשורת על מנת לגוון אותם", אמר. "את זה הוא עשה כשהוא ביקש מבלווטניק להיכנס".

"מילצ'ן לא דיבר איתי בעניין אישי". רה"מ (צילום: החדשות)
"לא פעלתי עבור מילצ'ן" | צילום: החדשות

"ראש הממשלה רוצה לגוון כלי תקשורת ומכניס את בלווטניק, אבל מצד שני כשמדברים על ערוץ 10 רה"מ סוגר את השולחן על היד של מילצ'ן", סיפר וינרוט. " זאת משום שרה"מ עושה בכיוון אחד, ולא מעניין אותו - כן מילצ'ן או לא. כשהעניין מחייב את סגירת השולחן על היד של מילצ'ן, הוא עושה את זה".

עו"ד וינרוט התייחס גם לטענות לפיהן ראש הממשלה סייע למילצ'ן בהוצאת ויזה לארצות הברית. "מדובר היה במצב ייחודי שראש הממשלה היה חייב להתערב בו", טען וינרוט. "מדובר היה באדם שלפי מה שהיה ידוע, נשללה ממנו ויזה, על שום שעזר למדינת ישראל, ואז חובתו של רה"מ להתערב בעניין".

אתמול פרסמה המשטרה את המלצותיה הרשמיות בפרשות נתניהו - תיק 1000 ותיק 2000. השורה התחתונה נגד נתניהו בפרשת המתנות: "תשתית ראייתית מספקת לביסוס החשדות כנגד ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, לביצוע עבירה של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים". בפרשת ידיעות אחרונות קבעה המשטרה כי "נתגבשה תשתית ראייתית מספקת לביסוס החשדות נגד ראש הממשלה, לביצוע עבירות של בקשת שוחד ומרמה והפרת אמונים".