N12
פרסומת

נתניהו יעיד בתיקי הצוללות ו-4000

צוות חקירה מורחב יגיע למעון ראש הממשלה כבר בשבוע הקרוב כדי לגבות ממנו עדות בתיק הצוללות, כאשר קיבלו אישור להפוך את המהלך לחקירה באזהרה במידת הצורך. ייתכן ויישאל גם לגבי תיקי 4000 וגרסטל

גיא פלג
משה נוסבאום
ודנה ויס - לא לשימוש
חדשות
פורסם:
נתניהו. קורא ללכידות
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק
נתניהו. קורא ללכידות
נתניהו. גביית עדות שמינית | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

ראש הממשלה צפוי השבוע לתת עדות נוספת בתיק הצוללות, שעשויה להפוך לחקירה באזהרה - וכנראה גם בתיק 4000 - כבר בשבוע הקרוב. היועץ המשפטי לממשלה אישר לחוקרים לגבות מראש הממשלה עדות ובמידת הצורך אף לחקור אותו, ולכן צפוי להגיע למעון ראש הממשלה, זו הפעם השמינית, צוות חקירה מורחב העוסק בשתי הפרשות הללו, כמו גם בפרשת גרסטל.

במשטרה לא מוכנים לומר באילו עניינים יעיד או ייחקר ראש הממשלה, וטרם ידוע כמה זמן יוקצב להם לצורך הדבר. במשטרה מקווים לבצע את המהלך במהירות, במטרה לקבל מראש הממשלה גרסה ראשונה בתיק 4000, מתוך הבנה שכל החשודים בפרשה צפויים להיות משוחררים לביתם בתנאים מגבילים - ובשלב זה עלולים להתחיל בשיבושי חקירה. משכך, מעוניינים במשטרה לבצע את גביית העדות או החקירה בזמן ששאר החשודים עדיין במעצר.

עם זאת, לא ברור אם המשטרה תשיג את מבוקשה: כבר ביום שני הקרוב צפויים הדיונים בהארכות מעצר שאר החשודים, וככל הנראה אכן ישוחררו בתנאים מגבילים. ספק אם תצליח המשטרה לקבוע מועד מתאים לראש הממשלה טרם מועד זה. בלשכת ראש הממשלה מעריכים גם כן כי ייקח זמן עד שתושג התקדמות כלשהי בתחום.

תיק 4000 הוא אמנם כזה שלא מצריך חיקורי דין רבים, אולם הוא רק בתחילתו. גורם משפטי בכיר לשעבר כבר אמר כי הפיק את הלקחים ממקרים דומים שהיה מעורב בהם, ולו הוא היה בתפקיד היה מכנס חקירות מרתוניות ומקבל החלטה במהירות על מנת להימנע מהתמשכות של התהליך. עם זאת, בסביבת מנדלבליט מעוניינים בשלב זה בהליך מסודר - ואיטי יותר.