נתניהו ואלוביץ' (ארכיון) (צילום: איל יצהר, גלובס)
נתניהו ואלוביץ', ארכיון | צילום: איל יצהר, גלובס

על רקע חקירתו של איש העסקים שאול אלוביץ' נחשף היום (חמישי) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם עמו 7 פעמים בתקופה של שנה וחצי. זאת בשל החלטת בית המשפט שאילצה את נתניהו לחשוף את כמות ומועדי הפגישות שניהל עם אלוביץ' בעת שהיה שר התקשורת. לאור התזמון הרגיש של הפגישות בין השניים, עולה השאלה האם היה מקום לגבות עדות מראש הממשלה בפרשת בזק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מתדירות הפגישות עולה כי בזק הגישה בקשה מוקדמת למיזוג בחודש יולי 2014 כשנתניהו מונה לשר התקשורת בחודש נובמבר אותה שנה. מאז ועד שאושר המיזוג בחודש מרץ 2015 נפגשו נתניהו ואלוביץ 3 פעמים. אחת הפגישות התקיימה יומיים לפני שרשות ההגבלים אישרה בתנאים את עסקת המיזוג בין בזק ל- yes.

כמו כן עולה כי בטרם מונה נתניהו לשר התקשורת נפגשו השניים ארבע פעמים. הפגישות התרחשו בין חודש יולי 2013 לחודש מרץ 2014.

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, ארנון דראל, קיבל בסוף חודש דצמבר את עתירתו של עו"ד שחר בן-מאיר לחשוף את מועדי הפגישות בין נתניהו ואלוביץ', החל מינואר 2013 ועד 2015.

למרות התנגדותם של באי כוחם של נתניהו ואלוביץ' קבעו השופטים בפסק הדין כי הפגיעה בפרטיות במקרה זה היא שולית. מנגד האינטרס הציבורי בחשיפת המידע הוא בעל חשיבות גדולה ובשל כך "תוצאת איזון האינטרסים בענייננו היא ברורה ומובהקת".

מבקר המדינה קבע בדוח שפורסם בחודש יולי האחרון כי נתניהו עסק בעת שכיהן כשר התקשורת בהליכי פיקוח על בזק למרות קרבתו לבעל השליטה אלוביץ'. המבקר המליץ לבדוק האם נפל פגם בהחלטותיו של נתניהו בנושא בזק והאם הוא פעל בניגוד עניינים. נתניהו הגיב אז כי מדובר בעוד ניסיון סרק לייצר פרשייה.

מטעמו של ראש הממשלה נמסר:

"מדובר בשבע פגישות במשך שלוש שנים. בניגוד לפרסומים, על רקע מדיניות בית המשפט העליון שהתקבלה לאחרונה, ראש הממשלה לא התנגד לפרסם את מועדי הפגישות. הפגישות לא דנו בענייני המיזוג בין בזק ויס. ההחלטות והאישורים בנושא זה התקבלו ע״י הגורמים המקצועיים לרבות הרשות להגבלים עסקיים. ראש הממשלה לא התערב בשום צורה שהיא בהחלטות של הרשות להגבלים עסקיים וגם לא התערב בעבודתם של הועדות המקצועיות, שאת המלצותיהן הוא אישר. כל ניסיון לקשור בינו לבין עסקת בזק-יס הוא מגוחך וחסר שחר".

שאול אלוביץ' מסר בתגובה:

"אין כל חדש בפרסום מהיום, מאחר ושאול אלוביץ וראש הממשלה כבר אישרו את דבר קיומם של מפגשים אלה בעבר, שכולם על רקע חברתי. יודגש, כי אלוביץ הסכים לפרסום מועדי הפגישות ואישר את דבר קיומן כך שעל פני 3 שנים נפגשו 7 פעמים בלבד, בניגוד לרושם שנוצר בזמנו בתקשורת כאילו מדובר במפגשים תדירים.יובהר, כי הניסיון לקשור בין אחד המפגשים, שהתרחש כיומיים לפני מועד אישור המיזוג בין בזק ליס על ידי הממונה על ההגבלים, הוא מופרך. ידוע לכל, כי המיזוג המדובר היה הליך מורכב שנמשך על פני כ-5 שנים, זאת בנוסף לשימוע ציבורי שהתקיים כ-5 חודשים, טרם אישור המיזוג. מופרך ומנותק מהמציאות לחשוב, כי פגישה שנערכה יומיים לפני אישור הממונה, הייתה גורמת לשינוי כלשהו בהחלטה, הגם שידוע כי אין לראש הממשלה כל השפעה על החלטות הממונה".