ראש הממשלה והמפכ"ל - ההתחלה והסוף: רוני אלשיך התנדב למשטרה למען המולדת. נתניהו קיווה שאלשיך יהיה מפכ"ל טוב, לו ולמשפחתו. "אני רוצה להאמין שהמטרה של המינוי לא הייתה מטרה לא ראויה", אמר אלשיך השבוע בריאיון ל"עובדה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אלשיך בדק אפשרות להחליף את ראש אח"מ (אגף חקירות) מני יצחקי. היועמ"ש אז ויינשטין פסק: יצחקי יסיים את כהונתו במועד! כמחליפים עלו שמותיהם של הפרקליטים שלמה (מומי) למברגר וליאת בן-ארי. אבל - אמר ויינשטיין - רק לאחר מני יצחקי.

המפכ "ל איננו החוקר מספר אחת. הוא השוטר מספר אחת, מפקח כללי. ראש אח"מ כפוף מהותית ליועמ"ש. הוא מתיר לו או אוסר עליו לחקור איש ציבור. את הסמכויות, למשל להתקין האזנות סתר, שואב ראש אח"מ מהיועץ המשפטי ולא מהמפכ"ל.

נתניהו הבטיח לאלשיך למנותו לראש השב"כ: אלשיך מונה למפכ"ל בדצמבר 2015. יורם כהן סיים את ראשות השב"כ במאי 2016. אלשיך ידע מחברו יורם כהן שהוא לא מתכוון להישאר יום אחד נוסף. אלשיך אמר: "ידעתי מהרגע הראשון שזה לא מתכנס". בהמשך נפל לו האסימון והוא העניק גיבוי מלא לאגף החקירות והאריך את כהונת יצחקי. אלשיך הבין שנתניהו שיטה בו, נתניהו הבין שאלשיך הבין.

אלשיך ומני יצחקי (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
אלשיך ומני יצחקי | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

לאחר חתימת הסכם עד המדינה עם ארי הרו - כתב מקורב לנתניהו. "אלשיך תמיד היה מומחה לגיוס שטינקרים ומשת"פים". או אז החל נתניהו לתקוף את המשטרה בטענות ל"צונאמי של הדלפות, מסע ציד". הוא אמר: "למעלה מ-60% מהמלצות המשטרה מושלכות לפח". אתמול דיבר על "צל כבד על ההמלצות" - אם ההמלצות הולכות לפח מה זה משנה עם או בלי צל? הפח לא מבחין בצללים.

לגבי מעקב אחר החוקרים: היו שמועות, במשטרה אומרים אף מידע מודיעיני, על חברת סייבר בבעלות ס' היושב בלונדון ומבצע מעקב אחר החוקרים. אולי. כך או  אחרת המשטרה יצאה לחפש אתונות (סיגרים ושמפניה) ולדברי המפכ"ל מצאה מלוכה (חשד לשיבוש ואולי איומים וסחיטה) - והיא צריכה הייתה לשנות מיד את סדר העדיפות. במשטרה אומרים כי הסיפור נחקר והוא עוד יניב את תיק 5000. אולי. בכל מקרה, רעשי הרקע או התקלות לא ישנו את התוצאה הסופית: המשטרה תמליץ להעמיד לדין את נתניהו בתיק 1000 ובתיק 2000.