צעירה שהתלוננה נגד גבר כי אנס אותה פעמיים בדירתו ופרסמה פוסט בפייסבוק על שני מקרי האונס תשלם לגבר נגדו התלוננה פיצוי של כ-100 אלף שקלים לאחר שהתיק נגדו נסגר מחוסר אשמה.

המקרה המדובר אירע לפני כשנתיים, אז חיילת כבת 19 הכירה גבר באפליקציית היכרויות, ולאחר סדרה של התכתבויות ביניהם בוואטסאפ השניים החליטו להיפגש. על פי העדויות שהגיעו למשטרה, לאחר הפגישה ביניהם, השניים נסעו לביתו של הגבר באופנוע שבבעלותו, שוחחו ארוכות, עישנו סמים קלים, ולאחר מכן קיימו יחסי מין. לאחר האקט, הצעירה נשארה לישון בביתו של הגבר, והשניים קיימו יחסי מין פעם נוספת בבוקר למחרת.

לפני שעזבה את ביתו, הגבר נתן לצעירה כסף לטובת נסיעה באוטובוס, ושלח לה הודעה בה כתב: "את בחורה מגניבה, היה ממש כיף".

שלושה ימים לאחר המפגש בין השניים, הגיעה החיילת לבית החולים לבריאות הנפש לפגישה עם קב"ן, שם שיתפה אותו כי נאנסה פעמיים, והופנתה לתחנת המשטרה לטובת הגשת תלונה.

עוד באותו היום הוזמן הגבר החשוד לחקירה, הכחיש בתוקף את כל ההאשמות נגדו, וטען שיחסי המין היו בהסכמה מלאה. כחודש לאחר הגשת התלונה, התיק נגד ב' נסגר מחוסר ראיות, המתלוננת ערערה על ההחלטה, אך ערעורה נדחה, ומאוחר יותר החליטה המשטרה כאמור לסגור את התיק מחוסר אשמה.

כשנה וחצי לאחר המקרה, החליטה המתלוננת לפנות לחבריו של הגבר בפייסבוק, כתבה להם כי חברם הוא אנס ואדם שיש להיזהר ממנו. חבריו של הגבר שיתפו אותו בהודעות שקיבלו מהמתלוננת, וזה החליט להגיש נגדה תביעה אזרחית לבית משפט השלום בתל אביב בגין ההכפשות נגדו והוצאת לשון הרע, שכן הוא חזר וטען כי היחסים ביניהם היו בהסכמה והוא מעולם לא אנס אותה.

איך יפסקו השופטים? (צילום: ariadna de raadt, Shutterstock)
"יחסי המין היו בהסכמה המלאה והחופשית של הנתבעת". אילוסטרציה | צילום: ariadna de raadt, Shutterstock

לטענתו של הגבר, ההחלטה של המתלוננת להגיש נגדו תלונה בגין אונס שלא היה ולא נברא התגבשה לאחר שנאלצה לספר על כך לבן זוגה ממנו נפרדה ואליו חזרה אחרי שני המקרים. המתלוננת מצדה הגישה כתב הגנה, ובמקביל הגישה תביעת נגד בגין נזקי הגוף שגרם לה הגבר לטענתה.

המקרה כולו נדון על ידי השופטת רחל עורקבי, אשר החליטה לבסוף לקבל את תביעתו של הגבר ולדחות את תביעה הנגד של המתלוננת, אחרי שהגיעה לכלל מסקנה כי יחסי המין היו בהסכמה המלאה והחופשית של הנתבעת, וכי הפרסומים שהפיצה נגדו הם בגדר לשון הרע ולא עומדת לה הגנת תום לב.

עוד ציינה עורקבי כי הנתבעת לא הוכיחה כי האמירות שייחסה לגבר נכונות, ומעשיה מוכיחים כי שיתפה עמו פעולה. היא דחתה את טענותיה של הנתבעת על כך שמצבה הנפשי מהווה ראייה לכך שנאנסה על ידי הגבר מאחר ולא הגישה חוות דעת פסיכיאטריות התומכות בעניין.

לבסוף, כאמור, החליטה השופטת לחייב את הנתבעת לשלם לגבר פיצוי של כ-100 אלף שקל בגין הוצאת לשון הרע ופגיעה בפרטיות, ולאחרונה נודע כי המתלוננת הגישה ערעור על החלטת השופטת ופסק הדין לבית המשפט המחוזי.

>>ליצירת קשר עם הכתב: shimon.ifergan@mako.co.il