חשד: בני המשפחה רצו לרצוח את הקרוב שלהם בזמן תספורת - הספר נורה למוות
הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד שני בני אדם החשודים בירי במספרה בטמרה • החשוד הגיע על אופניים חשמליים למספרה וירה בקרוב משפחתו ובספר - שמת מהירי

החדשות בקצרה:
- כתב אישום יוגש נגד שני מעורבים בירי בספר יאסר אבו אלהיג'א בטמרה.
- לפי החשד, הם תכננו לרצוח קרוב משפחה אך פגעו בשוגג בספר שמצא את מותו.
- לקוח בן 39 שהיה במספרה נפצע באירוע הירי באורח קשה.
- הירי בוצע על ידי נער בן 17 שהגיע למקום רכוב על אופניים חשמליים.
כתב אישום יוגש הבוקר (שני) נגד שני בני אדם בגין מעורבות בירי למוות של ספר במספרה בעיר טמרה. לפי חומרי החקירה, שנוהלה בימ"ר צפון, השניים תכננו לרצוח את קרוב משפחתם בעת שהסתפר אך פגעו בשוגג גם בספר שמצא את מותו כעבור זמן קצר.
האירוע התרחש ב-7 ביולי סמוך לשעה 13:00. במשטרה התקבל דיווח על מספר נפגעי ירי בתוך מספרה ברחוב ראשי בעיר טמרה. מהמקום פונו שני נפגעים - יאסר אבו אלהיג'א, ספר תושב טמרה בן 34, שבהמשך נקבע מותו וקורבן נוסף בן 39 שפונה במצב קשה.
עם קבלת הדיווח הוקפצו למקום שוטרים מהמחוז הצפוני בליווי חוקרי זירה ואנשי מקצוע נוספים. בתום הערכת מצב, הועברה החקירה לטיפול היחידה המרכזית ימ"ר של מחוז הצפון.

מחומרי החקירה עלה כי החשוד הגיע למספרה מצויד באקדח על אופניים חשמליים. עם הגעתו למקום, ירה על פי החשד לעבר שני הקורבנות. בתחילת החקירה נבדק במשטרה הרקע של שני הקורבנות, אך לאחר כמה ימים התמקדו החוקרים בסכסוך משפחתי ואלים הקשור ללקוח, שנפצע קשה.


כ-10 ימים לאחר מכן הצליחו החוקרים לשים את ידם על מקום מסתור האופניים ששימשו את הרוצח על פי החשד. החוקרים מצאו את הקסדה ואת הבגדים שאיתם היה הרוצח ביום, האירוע לאחר שהוסלקו על פי החשד בתוך מכל.
ב-19 ביולי, עם הפיכת החקירה לגלויה, נעצרו כמה חשודים, בהם שלושה חשודים - בן 17, שפרטיו אסורים בפרסום, שעל פי חומר החקירה ביצע את הירי הקטלני לעבר דודו, בן 48, אביו של החשוד ואח של יעד החיסול, ובן 19, אחיין של החשוד השני ושל יעד החיסול.
לפי החשד, האחיין ביצע סיורים מקדימים לפני הרצח וסייע בהימלטות הרוצח מהאזור. בתוך כך, כחלק מפעולות החקירה השונות, חשפו החוקרים תמונה במכשירו הסלולרי של החשוד הקטין עם שני אקדחים.

הבוקר, עם סיום שלב החקירה תגיש פרקליטות מחוז חיפה באמצעות עו"ד יוסי גימפל כתב אישום לצד בקשה למעצר השניים עד תום ההליכים בבית משפט המחוזי בחיפה.
ניצב מאיר אליהו, מפקד מחוז הצפון, הדגיש: "פענוח תיקי רצח וסיכול הפשיעה החמורה נמצאים בראש סדר העדיפויות של מחוז הצפון. משטרת מחוז הצפון משקיעה את מיטב המשאבים, האמצעים הטכנולוגיים, היכולות המודיעיניות והכוחות המיומנים ביותר כדי להגיע לכל זירה, לפצח כל תיק ולמצות את הדין עם החשודים. גם ברגעים אלה מיטב שוטרינו פועלים בכל הכוח כדי לפענח את התיקים הקיימים, למצות את הדין עם העבריינים ולוודא שכל מי שמשתתף בפשיעה החמורה יושם מאחורי סורג ובריח".
