N12
פרסומת

הנערים הכו באלימות נהג בירושלים - ושברו לו 4 שיניים: "איבדתי את ההכרה על האוטובוס"

מעתאסם קאק, נהג חברת סופרבוס הותקף על ידי צעירים בירושלים - שגרמו לו לאבד את הכרתו • הוא שחזר את רגעי האימה: "הרגשתי דם בפה, מסביב היו פרצופים מלאי שנאה. על מה? אני לא יודע" • בארגון העובדים הזהירו: "עוד שיא נשבר - רצח של נהג אוטובוס הוא רק שאלה של זמן" • הוא פונה לקבלת טיפול רפואי, המשטרה פתחה בחקירה

ענבר טויזר
פורסם:
נהג חברת סופברוס שהותקף בירושלים
נהג חברת סופברוס שהותקף בירושלים | צילום: כוח לעובדים
הקישור הועתק

מעתאסם קאק, נהג חברת "סופרבוס", הותקף אמש (שבת) בירושלים. בזמן שעצר ברמזור אדום החלו כמה צעירים להכות אותו - וגרמו לו לאובדן הכרה. הוא איבד ארבע משיניו - ונחלץ מהמקום בנס: "עוד שיא נשבר - רצח של נהג אוטובוס הוא רק שאלה של זמן". המשטרה פתחה בחקירה.

האירוע המזעזע התרחש בצומת אשכול-רמות, כשמעתאסם עצר ברמזור אדום. לפתע החלו כמה צעירים להכות בחוזקה בדפנות האוטובוס. מעתאסם פתח את החלון - וספג חבטות קשות שגרמו לו לאבד את ההכרה. כתוצאה מהתקרית האלימה נפלו ארבע משיניו, והוא סבל מחבלות בפניו.

אוטובוס, חברת סופרבוס
"רצח של נהג אוטובוס הוא רק שאלה של זמן". אוטובוס של חברת סופברוס, אילוסטרציה | צילום: החדשות12

"לא רוצה לחשוב מה יכול היה לקרות אם היו נוסעים על האוטובוס"

מעתאסם סיפר על השתלשלות האירועים: "רק התחלתי משמרת, ופתאום אני שומע מכות עזות בצד האוטובוס. פתחתי את החלון - וחטפתי מכות אדירות. לא הייתי בהכרה אולי 2 דקות. כשהתאוששתי הרגשתי דם בפה. מסביב - קללות וצעקות ופרצופים מלאי שנאה. על מה? אני לא יודע".

"נבהלתי ועברתי את הצומת, אבל עדיין לא הייתי כנראה בהכרה מלאה והרגשתי שאני מאבד שליטה", שחזר מעתאסם את הערב הקשה. "במזל הצלחתי להחנות את האוטובוס. לא רוצה לחשוב מה יכול היה לקרות אם היו נוסעים על האוטובוס".

פרסומת

הרגשתי דם בפה, מסביב היו פרצופים מלאי שנאה. על מה? אני לא יודע

מעתאסם, נהג האוטובוס שהותקף

גם לאחר שהכרתו שבה אליו הוא המשיך לשמוע את הצעירים מאיימים ומקללים אותו. מעתאסם נחלץ מהצומת ופונה להמשך קבלת טיפול רפואי. "רק רציתי לברוח בכל דרך, בכל מחיר, כי הם איימו עליי וקיללו אותי", אמר. הוא פנה למשטרה והגיש תלונה, שבעקבותיה המשטרה פתחה בחקירת המקרה. "אני עדיין מטופל בבית החולים", סיפר. "הורידו לי ארבע שיניים, ואת הארבע הפנימיות כמעט עקרו".

איתי כהן, ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים, הזהיר בעקבות התקרית: "גבול נוסף נחצה באלימות כלפי עובדי התחבורה הציבורית ורק תושיית הנהג מנעה אסון. מה היה קורה אילו לאחר ניסיון הלינץ' הזה הוא היה פוגע ברכב פרטי?! אנו מברכים על פעילותה של יחידת האבטחה הרכובה בירושלים, אך לא ייתכן שרק שלושה מאבטחים רכובים ייתנו מענה לאלימות באוטובוסים".

מחברת סופרבוס נמסר: "חברת סופרבוס רואה בחומרה רבה את התקיפה אמש בירושלים ומגנה בתוקף כל גילוי אלימות כלפי עובדי התחבורה הציבורית. החברה משתפת פעולה באופן מלא עם משטרת ישראל וגורמי האכיפה, על מנת להביא ללכידת התוקפים ולמיצוי הדין עמם במהרה".

לדבריהם, "נציגי החברה מלווים את הנהג ברגישות וברציפות החל מרגע התקיפה, וימשיכו לתמוך בו ובמשפחתו עד להחלמתו המלאה. סופרבוס תמשיך לעשות כל שביכולתה כדי להבטיח את ביטחונם ושלומם של הנהגים והנוסעים".