תעלומת המוות בחיפה הפכה לחקירת רצח: בן הזוג חשוד שדקר למוות את יונית מסוודא
בת ה-31 הותירה אחריה תינוק כבן חודשיים • ממצאי הנתיחה חיזקו משמעותית את החשד שבעלה של יונית דקר אותה למוות בביתה בחיפה • בן ה-28 טען כי רעייתו ניסתה לפגוע בעצמה • מעצרו הוארך בשלושה ימים • בפורום מיכל סלה מסרו כי הם מלווים את משפחתה ואת אימה בבלרוס


ממצאי הנתיחה של ינינה (יונית) מסוודא, בת 31 ואם לתינוק כבן חודשיים, חיזקו משמעותית את החשד שבעלה דקר אותה למוות בביתה בחיפה. אתמול (שלישי) פרסמנו לראשונה ב-N12 את דבר ההתפתחות הדרמטית בחקירה, עם הגילוי כי מותה של הקורבן לא אירע בנסיבות טבעיות. הבעל, עלי מסוודא, בן 28, טען בחקירתו כי רעייתו ניסתה לפגוע בעצמה. אמש האריך בית משפט השלום בחיפה את מעצרו בשלושה ימים נוספים.

ממצאי הנתיחה חיזקו את החשד לרצח
ביום שישי האחרון, כוחות חירום ומשטרה הוזעקו לדירת בני הזוג ברחוב העצמאות בעיר התחתית בחיפה, בעקבות דיווח על אישה שנפצעה באורח אנוש. צוותי הרפואה פינו את יונית לבית החולים רמב"ם תוך ביצוע פעולות החייאה נמרצות, אך שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותה.

בשלבים הראשונים נמנעה המשטרה מקביעה חד-משמעית כי מדובר באירוע פלילי, ומסרה כי נפתחה חקירה לבירור נסיבות המוות בכל הכיוונים. עם זאת, חוקרי תחנת חיפה ומרחב כרמל עצרו את בן הזוג לצורך בירור מעורבותו, וגופתה של יונית הועברה לבדיקה במכון לרפואה משפטית באבו כביר.

ממצאי הנתיחה הפתולוגית הולידו את התפנית החדה בחקירה: הבדיקה שוללת את גרסת הבעל, שטען בחקירתו כי רעייתו ניסתה לפגוע בעצמה, ומצביעה על חשד כבד כי הוא זה שדקר אותה למוות. לאור הממצאים והתחזקות החשדות נגדו, המשטרה פנתה לבית המשפט בבקשה להאריך את מעצרו.

"אין לה משפחה בישראל": הפרטים שנחשפו ברשת
במקביל להתפתחות בחקירה המשטרתית, נחשפו פרטים כואבים נוספים על נסיבות חייה של יונית ז"ל בפוסט שפרסמה עמותת "פורום מיכל סלה" ברשתות החברתיות נכתב: "ינינה (יונית) מסוודא ז"ל, בת 31, נרצחה ביום שישי האחרון בביתה בחיפה. בן זוגה, עלי מסוודא, עצור בחשד שרצח אותה באמצעות סכין".
"ינינה הותירה אחריה תינוק בן חודשיים. על ינינה לא התפרסמו כמעט ידיעות כלל, מאחר ואין לה משפחה בישראל. בפורום מיכל סלה אנחנו מלווים את המשפחה ואת האם בבלרוס", הוסיפו בהודעה שפרסם הפורום.
