כיווני החקירה בהיעלמות אלדר דיין: "הוא כנראה נמצא בבריחה"
המשטרה חוקרת כמה כיווני חקירה בפרשת היעלמות הצעיר • היא בוחנת חשד כי הוא נחטף על רקע פלילי, או אפשרות שהוא היה מעורב בתאונת פגע וברח - ונמלט • "מתחזקת הערכה שאלדר דיין נמצא בבריחה, כל האפשרויות על השולחן", אמר ל-N12 גורם משטרתי



חקירת היעלמותו של אלדר דיין בן ה-23: במשטרה מנסים להבין היכן נמצא הצעיר - ובוחנים גם היום (שלישי) כמה כיווני חקירה מנוגדים. במשטרה חוקרים חשד לחטיפה פלילית של אלדר, וכיוון חקירה אחר עוסק בחשד שאלדר היה מעורב בתאונת פגע וברח - ומאז נמלט.
גורם משטרתי סיפר ל-N12: "מתחזקת הערכה שאלדר דיין נמצא בבריחה, כל האפשרויות על השולחן". במסגרת החקירה, אותרה בפתח תקווה חולצה שייתכן ששייכת לאלדר, מרחק קצר מהמקום שבו אותר הרכב שבו ככל הנראה שהה עם חבריו ביום שישי לפני 12 ימים.
שילת נעים, אימו של אלדר, סיפרה: "אני מאוד חוששת שמישהו מחזיק בבן שלי. במשטרה אומרים שהם בטוחים שהוא בחיים, ויש להם כיוונים שמחזקים את ההערכה הזו".

בתוך כך, בית משפט השלום בבאר שבע האריך ב-6 ימים את מעצרו של מקסים ברוורמן, החשוד במעורבות בתאונת הפגע וברח ובשיבוש הליכי חקירה. מקסים הוא חברו של אלדר דיין הנעדר.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-10 ימים. בבית המשפט סיפרה המשטרה: "גרסת החשוד שנמסרה במסגרת חקירתו הראשונית נסתרה במובן מסוים, אנחנו בתחילתה של חקירה".
המשטרה עצרה אתמול שניים מחבריו של אלדר, שנעדר מאז יום שישי לפני כשבוע וחצי. אלדר ייצא לבלות עם שני חברים מדימונה במרכז, ועקבותיו נעלמו בנסיבות שמעוררות חשש כבד. לפני שנעלם, הספיק דיין לשלוח הודעה לחברתו ובה כתב: "יש פה בלגן, אדבר איתך כשנגיע".
מפרטי החקירה עולה כי החבורה שהתה במלון בתל אביב והגיעה לאזור פארק הירקון, שם לפי עדויות התפתחה קטטה עם חבורה אחרת. אימו של דיין, שילת נעים, הגיעה אתמול מאילת לתחנת המשטרה כדי לעקוב אחר החיפושים וחשפה פרטים חדשים על התנהלות החברים שיצאו עם בנה. "היו איתו שני חברים שיצאו איתו לבלות", סיפרה נעים. "אחד מהם נעלם, ולא מוצאים אותו. החבר הנוסף סיפר גרסאות סותרות בחקירה ועכשיו הוא זומן לחקירה נוספת, ממש בשעה זו".

האם הסבירה כי הגרסאות שנמסרו למשטרה בתחילה הופרכו על ידי הממצאים בשטח. "הוא סיפר בתחילת החקירה שהם היו באזור פארק הירקון ועכשיו גילינו ממצלמות של המשטרה שבכלל הם לא היו באזור", אמרה נעים. לדבריה, התקבל מידע חדש לפיו דיין נראה לאחרונה בפיצוצייה בפתח תקווה ביום שישי בבוקר, אך בנה עדיין אינו זמין ומשפחתו אינה יודעת מה עלה בגורלו.
"אני מקווה מאוד שהחקירה תוביל למשהו כי אני מאבדת את עצמי", הוסיפה נעים בכאב. "איך חברים שיצאו איתו יכולים לחזור הביתה ולישון בשקט מבלי שהחבר שיצא איתם לא חזר? איך זה הגיוני? אני לא יודעת מה איתו, מה הוא אכל או שתה ואם הוא בכלל בחיים". נכון לשעה זו, החבר הובא לחקירה וטרם הוחלט במשטרה אם לבקש להאריך את מעצרו בבית המשפט.
