N12
פרסומת

ההתפתחות הדרמטית בחקירת רצח דסטאו ז"ל, וזעקת המשפחה: "כמו לקבל בוקס בבטן"

אותר הסכין שעל פי החשד שימש את ארבעת החשודים ברצח • הצהרת תובע הוגשה נגד החשודים, ובימים הקרובים יוגש נגדם כתב אישום • ישי, אחות של דסטאו ז"ל: "נחשפנו לחדשות דרך התקשורת, אנחנו מבקשים לדעת איפה הדברים עומדים" • עו"ד של משפחת צ'קול: "מבקשים שהחקירה תושלם ללא דיחוי"

איתי גל-און
איתי גל-און
N12
פורסם:
דסטאו צקול ז"ל
דסטאו צקול ז"ל | צילום: לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

המשטרה פרסמה היום (ראשון) כי אותר הסכין שעל פי החשד שימש את החשודים ברצח דסטאו צ'קול ז"ל לפני למעלה מחודש בבאר שבע. לצד ההתפתחות הדרמטית בחקירה, הוגשה הצהרת תובע נגד ארבעת החשודים, קטינים בני 17-16 תושבי העיר.

החשודים ברצח הובאו היום לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בבאר שבע. במסגרת הדיון, הגישה פרקליטות מחוז דרום הצהרת תובע נגד ארבעת החשודים, ובכוונתה להגיש נגדם, בימים הקרובים, כתב אישום ובקשה למעצרם עד תום ההליכים המשפטיים.

הסכין שאיתה על פי החשד בוצע רצח דיסטאו
הסכין שאיתה על פי החשד בוצע רצח דיסטאו | צילום: דוברות המשטרה

ישי צ'קול, אחותו של דסטאו ז"ל, אמרה: "זה כמו לקבל בוקס בבטן כל פעם מחדש. בשבוע שעבר נחשפנו לעצור הרביעי דרך התקשורת והיום על הסכין שאיתה האח נרצח, אנחנו מבקשים לדעת איפה הדברים עומדים".

עורכת הדין לי אסף אלמקיס, המייצגת את משפחת צ'קול, הבהירה: "משפחתו של דסטאו צ'קול ז"ל מבקשת בראש ובראשונה כי הצדק ייעשה וכי האחראים למותו יועמדו לדין בהקדם. למרבה הצער, חרף חלוף הזמן מאז הרצח, טרם הוגש כתב אישום ואף לא הצהרת תובע. המשפחה מוצאת עצמה לא אחת נחשפת להתפתחויות בתיק באמצעות אמצעי התקשורת, במקום לקבל מידע באופן ישיר ומסודר כמשפחת נפגע עבירה".

עו״ד לי אסף אלמקייס
עו״ד לי אסף אלמקייס

עוד ציינה עורכת הדין אלמקייס: "המשפחה סבורה כי חלק מהפרסומים שנעשו עד כה אינם משקפים באופן מלא את נסיבות האירוע. דסטאו ז"ל לא היה במקום במקרה ולא מדובר באירוע אקראי כפי שהוצג בחלק מהדיווחים. המשפחה מבקשת כי החקירה תושלם ללא דיחוי וכי האמת המלאה תתברר במסגרת ההליך המשפטי".