נערכו ללינץ': תיעוד חדש וקשה מרצח ימנו, שפנה לנערים - "אני לא רוצה לריב אתכם" | בלעדי
החדשות בקצרה:
- כתב אישום הוגש נגד נער בן 15 שדקר למוות את ימנו זלקה ז"ל בגין רצח באדישות - ולא ברצח בנסיבות מחמירות.
- תיעוד חדש מהזירה מציג את ההיערכות והמארב המתוכנן של הצעירים לרצח האכזרי.
- הנאשם המרכזי איים לפני האירוע שידקור את זלקה - ושהוא מוכן לשבת על זה בכלא.
- בתיעוד אמר זלקה ז"ל לדוקרים "אני לא רוצה לריב אתכם" וביקש שיעזבו את המקום.
- ההורים של החשוד המרכזי, שסייעו לו על פי החשד לאחר הרצח והסתירו אותו - לא יואשמו בדבר.
נערכו ללינץ': על רקע כתב האישום המקל שהוגש הבוקר נגד הנער בן ה-15 שדקר את ימנו זלקה ז"ל בגין רצח באדישות, כפי שחשפנו לראשונה ב-N12, התיעודים החדשים שאנו חושפים הערב (ראשון) לראשונה ב"מהדורה המרכזית" ממחישים את ההיערכות המתוכננת של הצעירים לרצח. התיעודים מחזירים רגע אחד אחורה, וחושפים כיצד נראה המארב המתוכנן לרצח ימנו זלקה ז"ל - ממצלמות האבטחה הסמוכות לבית העסק.
הוויכוח שהוביל לרצח האכזרי
כשעתיים לפני הרצח - ניתן לראות בתיעוד את ימנו בנימין זלקה ז"ל, פונה לנערים שריססו ספרי שלג לעבר הלקוחות - ומבקש מהם לחדול ולעזוב את המקום. כעבור 2 דקות הם מזעיקים את חבריהם וחוזרים לאיים, והדבר מוביל לוויכוח קולני.


ברגע הזה אומר ימנו לנערים: "אני לא רוצה לריב אתכם" ומבקש שיעזבו. אחד החשודים משיב לו, כך על פי כתב האישום: "בוא לפה אם אתה גבר, בוא לאיפה שאין מצלמות". ימנו נסוג - חוזר לבית העסק ובטוח שהכל מאחוריו. הוא לא העלה בדעתו מה עתיד להתרחש כשיסיים את המשמרת.
"אני אדקור את האפס הזה, מוכן לשבת על זה בבית סוהר"
בחדרי החקירות של יל"פ שרון יתברר בהמשך כי החשוד המרכזי בדקירה אומר בנקודה זו לחבריו: "מי הוא בכלל? אני אדקור את האפס הזה, שלא יתעסק איתי, אביא סכין ואגיע אליו". עוד לחברו אמר שהוא "מוכן לשבת על זה בבית סוהר".
חבורת הצעירים מתאספת - ונערכת לרצח


במרחק קצר מבית העסק, רגעים לפני הרצח, ניתן לראות בתיעוד שאנו חושפים לראשונה הערב, את קבוצת הצעירים מתאספת. במשטרה העריכו שתיעוד זה עשוי לבסס את ההתארגנות והתכנון המווקדם, את ההסכמה בין התוקפים לקראת מה שעומד לקרות.
במשך דקות ארוכות ניתן לראות את התוקפים עומדים שם, נערכים לרצח - עד לשלב הפרוץ. חלק מהחשודים מזהים את ימנו ועטים לעברו - וההמון מאחוריהם. בתיעוד ניתן להבחין בוויכוח בין הנערים לבין ימנו שמבקש לפתור את האירוע בדרכי שלום. "אני לא רוצה לריב" הוא אמר, אבל מבחינת התוקפים - אין דרך חזרה.
הם כמעט עשרים - ימנו כמעט לבדו, נאבק על חייו עם חברו הטוב, אבל זה היה חסר סיכוי. בזה אחר זה הם תוקפים אותו בכל כלי שברשותם. גם בסכין. הכל מתועד באופן ברור - המשפחה דחפה לרצח בנסיבות מחמירות, אבל עבור הפרקליטות - מכלול הראיות לא מספק בשלב הזה.
מפקד מחוז מרכז, ניצב אמיר כהן נפגש עם מפקד יל"פ שרון רפ"ק אוהד גולדברג וצוות החקירה ושיבח אותם על הפיענוח: "אני גאה בך ובכל החוקרים שעשו עבודה מהירה. ניהלתם חקירה מקצועית, יסודית ומקיפה, מתוך מחויבות עמוקה להגיע לחקר האמת, למצות את הדין עם המעורבים ולתת מעט נחמה למשפחת זלקה היקרה".
פרסום ראשון: ההורים של החשוד המרכזי שסייעו לו לאחר הרצח - לא יואשמו בדבר
ההורים של החשוד המרכזי, שסייעו לו על פי החשד לאחר הרצח והסתירו אותו - לא יואשמו בדבר, כך אנו חושפים לראשונה. על פי הפרטים, בני משפחתו של החשוד נקיים לחלוטין מחשד לשיתוף פעולה - למרות שבנם הסתתר אצל אביו במשך כמה ימים, ואימו וסבתו שוחחו בהודעות וואטסאפ בלבד כדי להשמיד ראיות.
למרות שהחוק פוטר הורים מסיוע לאחר מעשה, כוונת המשטרה הייתה להאשים אותם שעל פי החשד שיבשו הליכי משפט. עם זאת, בסופו של דבר בני משפחתו של החשוד המרכזי לא יואשמו בדבר.
מהמשטרה נמסר בתגובה כי "קשה מאוד להוכיח, והפרקליטות הקשתה עליהם". מהפרקליטות נמסר כי הם לא היו חשודים בתיק - והעבירה את האחריות למשטרה. בסופו של דבר, התוצאה ידועה: משפחתו, שעל פי החשד נתנה לחשוד המרכזי זמן יקר להתארגן לאחר הרצח, ולהעלים ראיות ובכך גם לקבל אישום מקל יותר - לא תואשם בדבר.
כתב אישום נגד בן ה-15 - בגין רצח באדישות

כתב אישום הוגש אתמול נגד הנער בן ה-15 שדקר את ימנו זלקה ז"ל בגין רצח באדישות. כפי שפרסמנו לראשונה ב"מהדורה המרכזית", הדוקר לא נאשם ברצח בנסיבות מחמירות כיוון שלפי הראיות לא היה תכנון מוקדם לדקירה. עם זאת, הובהר למשפחה שגם על רצח מדרגה שנייה יכול בית המשפט לגזור מאסר עולם. 15 מעורבים נוספים יואשמו בגין חבלה בכוונה מחמירה, ושניים נוספים בשיבוש.
בכתב האישום תוארה השתלשלות האירועים המלאה. הנאשמים עזבו את הסניף לאחר שריססו בו ספריי שלג ושניים מעובדי הפיצרייה ניסו "להרגיע את הרוחות" לאחר מכן. הנאשם המרכזי אמר לעובדים כי זלקה פגע בכבודו ליד חבריו, וכי "יחזור ויסגור עמו חשבון". הנאשם אף איים כי ידקור אותו, וכי הוא "מוכן לשבת על זה בבית סוהר".
לאחר שעות הפעילות ובזמן שיצא זלקה אל ביתו, הנאשמים הקיפו אותו, והחלו להתעמת איתו. ימנו נדחף בחוזקה לקרקע והחבורה הסתערה עליו במכות ובעיטות. תוך כדי ההתנפלות, הנאשם המרכזי דקר את זלקה במפשעתו. "ימנו נדקר וקרס, חברי החבורה עטו עליו והכו בפראות כשהוא שוכב על הרצפה", נכתב בכתב האישום.

"הפרקליטות בחרה בצד של העבריינים", הגיבה בצער משפחת זלקה לכתבי האישום. "במקום להבין את גודל השעה ולהגיש כתבי אישום עם עונשים חסרי תקדים שימנעו את הרצח הבא, הם בחרו להקל ולהוציא בזול את הרוצחים של ימנו. הרוצח צדק - הוא ידע בדיוק איזה ראיות הוא צריך להעלים כדי לצאת בזול. הטענה של הפרקליטות היא ביזיון יש כל כך הרבה ראיות שמוכיחות תכנון, ביצוע וכוונת תחילה לרצח אך בזמן שכולם רואים את המציאות בצורה ברורה- הפרקליטות בוחרת להיות עיוורת ולאפשר את הרצח הבא".
גם אחותו של ימנו, ירוס, התייחסה הבוקר לדיון בבית המשפט ואמרה בכאב: "איבדנו את אח שלנו הקטן, ותראו כמה שוטרים יש כאן. נשבר הלב".


