N12
פרסומת

"קריסה ערכית ומוסרית": קצין חיל האוויר הנאשם בפרשת פולימרקט יישלח למעצר בית

יעל יפה
פורסם:
צוות אוויר בבסיס החיל
אנשי חיל האוויר בטייסת, אילוסטרציה | צילום: ACK GUEZ/AFP/GettyImages
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • בית המשפט הורה לשחרר למעצר בית תחת פיקוח אזיק אלקטרוני את הקצין.
  • המדינה טענה כי הקצין "מכר" ידיעות סודיות תמורת רווח כספי וסיכן טייסים.
  • השופט מאור תיאר את המקרה כ"קריסה ערכית ומוסרית" עבור בצע כסף.
  • הקצין טען להגנתו כי "כל חיל האוויר עוסק בהימורים".
  • השופט קרא לבכירים לבצע "התבוננות פנימית עמוקה" בחיל האוויר בעקבות הטענות.

בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה היום (שני) לשחרר למעצר בית את קצין חיל האוויר המואשם בפרשת "פולימרקט" תחת פיקוח של איזוק אלקטרוני. המדינה ביקשה לעצור את הקצין, רב-סרן במילואים, עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, בטענה כי המסכת העובדתית מלמדת על חומרה ותעוזה המקימות חשש ממשי לביטחון המדינה והציבור.

האישומים - וטענות המדינה

  • התביעה טענה שהקצין הפר חובות סודיות בסיסיות והיה מוכן "למכור" ידיעות ביטחוניות סודיות ביותר תמורת רווח כספי.
  • לפי התביעה, מעשיו של הקצין סיכנו באופן ממשי את טייסי חיל האוויר ואת הפעילות המבצעית של צה"ל, תוך הפרת האמון שניתן בו במסגרת תפקידו.

ההאשמה החמורה מצד הקצין: "כל חיל האוויר עוסק בהימורים"

  • הקצין הביע חרטה על מעשיו וטען כי לא הבין את חומרתם בזמן אמת, בעודו מסתמך על תסקיר שירות המבחן שהמליץ על שחרורו למעצר בית.
  • במהלך הדיון העלה הקצין טענה לפיה "כל חיל האוויר עוסק בהימורים", ואמר כי תאוות הריגוש והרווח הכספי הן שהובילו אותו לביצוע המעשים.

צוות אוויר, אילוסטרציה. למצולם אין קשר לנאמר
איש צוות אוויר, אילוסטרציה | צילום: JACK GUEZ/AFP/GettyImages

החלטת ביהמ"ש והביקורת החריפה על חיל האוויר

  • השופט עודד מאור הגדיר את המקרה כ"קריסה ערכית ומוסרית" וקבע כי מדובר במסכת חמורה של מעשים פסולים שנעשו תוך התעלמות מסיכון חיי אדם.
  • בית המשפט קרא לבכירים לבחון את הטענות על תופעת ההימורים בחיל והוסיף: "מהחיל המגביה עוף מצופה שאנשיו לא יתדרדרו לתהומות רבה".
  • למרות חומרת המעשים, השופט הורה על מעצר באיזוק אלקטרוני לאחר שהתרשם מתחושת הבושה והאובדן האישי של הקצין בעקבות המעצר שקטע את מסלול חייו.

תגובת עורכי דינו של הנאשם

עו"ד רן כהן רוכברגר ועו"ד נאור אלון סוסנוסקי, המייצגים את הנאשם בפרשת ה"פולימרקט": "אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט המחוזי להורות על שחרורו של מרשנו מהמעצר למעצר בית. הפרקליטות אמנם התנגדה לכך, אך זו ההחלטה הנכונה והמתבקשת. כעת ניתן יהיה להמשיך מול הפרקליטות ומול בית המשפט כדי להוביל לסיום התיק באופן שונה לחלוטין מכפי שהחל".