פרסום ראשון | פרטים חדשים על חקירת רצח אינה דנילוב בפרדס חנה
מחקירת המשטרה עולה כי דנילוב שיתפה את בני משפחתה וקרוביה בחששות שלה מפני בעלה • שעות לפני הרצח אפילו בתה של המנוחה התריעה לפניה: "אימא, תיזהרי, אבא ירצח אותך" • גורמים המעורבים בתיק מעידים על תקופה לא יציבה ורווית מתחים בתוך התא המשפחתי • תלונות העבר שהוגשו נגד הבעל - והדגלים האדומים שהתנוססו לפני הרצח

שבועיים אחרי רצח אינה דנילוב בת ה-49 בביתה בפרדס חנה - נחשפים היום (שני) לראשונה פרטים חדשים על הרקע לאירוע הקשה, ועל התקופה שקדמה לו. גורמים רשמיים המעורים בחקירה סיפרו ל-N12 כי בשבועות שקדמו לרצח התנהלה בין בני הזוג מערכת יחסים מתוחה וקשה, שכללה עימותים מילוליים, איומים - ואף אירועים של אלימות פיזית.
הוויכוחים, הפרנויה - והאזהרה של הבת
- הבעל בן ה-50, שהוא גם החשוד המרכזי בפרשה, היה חרד לכל אורך התקופה שרעייתו תיפרד ממנו.
- מחקירת המשטרה עולה כי דנילוב שיתפה את בני משפחתה וקרוביה בחששות שלה מפני בעלה, והביעה פחד ממשי מהתנהגותו.
- גורמים המעורבים בתיק מעידים על תקופה לא יציבה ורוויית מתחים בתוך התא המשפחתי.
- שעות לפני הרצח התריעה בתה של הקורבן בפניה: "אימא תיזהרי, אבא ירצח אותך".

הכתובת הייתה על הקיר
- במהלך החקירה התברר כי נגד הבעל הוגשו בעבר תלונות על אלימות במשפחה.
- רשויות הרווחה ואכיפת החוק היו מעורבות בעניינם של בני הזוג, אך בסופו של דבר הצדדים לא סירבו לשתף פעולה עם גורמי החקירה ולא נפתחה חקירה.
- שכנתה סיפרה ל-N12: "זה היה כתוב - שמענו צעקות מהבית, היו בעיות. הבנתי שהבעל היה אלים, אבל היא לא סיפרה אף פעם".
- החקירה מתנהלת בליווי צמוד של פרקליט מלווה מפרקליטות מחוז חיפה. ההערכה היא שבימים הקרובים תתקבל החלטה לגבי הגשת כתב אישום חמור נגד החשוד.

תקציר האירועים
הדגלים האדומים שהופיעו לפני הרצח
- ב-2017–2018 הגישה הנרצחת נגד החשוד המרכזי כמה תלונות. הוא נחקר והתיקים הועברו לעיון הפרקליטות ונסגרו.
- במהלך השנה האחרונה התקבל דיווח במוקד 100 על אלימות כלפי הילדים מאחד מבני המשפחה.
- האב נלקח אז לחקירה באזהרה - והורחק מהמקום. אלא שלבסוף סירבה המשפחה לשתף פעולה ולא הוגשה תלונה.

יום הרצח: הבת התקשרה למד"א, האב החשוד נמלט
- לפני שבועיים בשעה 4:00 לפנות בוקר התקבל דיווח על אישה בשנות ה-40 לחייה שנרצחה בדקירות סכין
- מי שהתקשרה לדווח על הרצח הייתה בתה בת ה-25, שככל הנראה נכחה עם אחיה בבית בעת הרצח המזוויע.
- כוחות מד"א שהוזעקו למקום ביצעו פעולות החייאה בדנילוב, אך לבסוף לא נותר להם אלא לקבוע את מותה.
- החשוד המרכזי, בן זוגה של הנרצחת שככל הנראה היה אדם מעורער בנפשו, נמלט מהבית ונעצר כשעה לאחר מכן באזור זיכרון יעקב.

אלכס, אחיין של אינה ז"ל אמר בוועדה לקידום מעמד האישה בראשות חה"כ מירב כהן: "אינה נרצחה באכזריות על ידי חיית אדם. היא הייתה אישה מדהימה. לביאה אמיתית. תמיד דאגה לסביבה שלה. תמיד דאגה לשים את עצמה במקום האחרון כדי שלסביבה יהיה טוב. היא מלכה. אנחנו יודעים 30 שנה שיש אלימות במשפחה. זה התחיל שנה אחרי שנישאו. הכתובת לא הייתה על הקיר, היא הייתה על עזריאלי. לצערנו היא תמיד דאגה לטשטש - שיהיה שלום בית כדי שהכול יהיה כמו שצריך. כל פעם שניסינו לעשות משהו היא לא נתנה לנו לעשות. היא טאטאה את זה מתחת לשטיח. הילדים חוו את זה מקרוב בצורה מאוד קשה. הכול מול העיניים. אחד הפחדים של דודה שלי מלהתלונן היה שישימו אותו בכלא ליומיים, שלושה, חודש - ובסוף לאן הוא יחזור? היא אמרה שהצלקות שלה בגוף יהיו עליה אבל שהכול יהיה בשקט כדי שהמשפחה תסתדר".
