N12
פרסומת

גם בין כותלי הכלא: ראש ארגון הפשע עודה קוטייר סחט בכירים בשב"ס

כתב אישום הוגש נגד קוטייר, אחד העבריינים המסוכנים בישראל • לפי האישום, הוא הטיל אימה על קצינים וסוהרים בכלא, כדי שיסכימו לבקשה החריגה שלו - ביקור של 21 מבני משפחתו • בעקבות האירועים, ואחרי המהומות של אנשיו בכלא, החליטו בשב"ס להעביר אותו מכלא אחד לאחר • עורכת דינו של קוטייר: "לא היו דברים מעולם" • את החקירה ניהלה היחידה המרכזית של מחוז המרכז

אור רביד
פורסם:
בית כלא, קוטייר עודה
עודה קוטייר, ארכיון
הקישור הועתק

ראש ארגון הפשע מהחזקים ביותר בישראל, עודה קוטייר, מואשם בסחיטת בכירים בשב"ס, כך עדכנה היום (שני) המשטרה. כתב האישום נגדו הוגש בתום חקירה של ימ"ר מרכז, שנפתחה אחרי שהילך אימים על סוהרים, אסירים וקצינים. האישום שהוגש מייחס לקוטייר עבירות של סחיטה באיומים, לאחר שהוא איים על לפחות 10 בכירים בכלא.

האיומים הקשים של קוטייר החלו אחרי שביקש להזמין 21 מבקרים לאירוע הולדת בתו, בקשה שנחשבת חריגה ומוגזמת. באותו היום שבו נדחתה בקשתו - החל קוטייר לפעול כדי להרתיע את עובדי הכלא, וזאת כדי לגרום להם לאפשר את הביקור החריג, כך לפי האישום. 

קוטייר הצליח לגרום למהומות בבית הכלא, והוא דרש שיאשרו את מעברו לכלא רימונים. "אני אשרוף את התא, אם ייכנס סוהר אני אחתוך אותו, זה כדור שלג שהתגלגל ומלחמה עד הסוף", אמר לסגן גונדר בבית הכלא שהודיע כי בקשתו למעבר לא תאושר.

בית הסוהר רימונים, כלא רימונים, רימונים
קוטייר דרש לעבור לבית הסוהר רימונים. ארכיון | צילום: משה שי , פלאש 90

בהזדמנות אחרת, איים קוטייר על עובד אחר בבית הכלא. "אני אפעל במקום ובזמן שאני אבחר וזה לא חייב להיות בתוך שב"ס", אמר לו. "יש לי מספיק כוח בחוץ, יש לי את האנשים שלי. כשהם יבינו שאני שובת רעב ושנשקפת סכנה לחיים שלי הם לא יישבו בשקט".

בשב"ס החליטו להעביר אותו לכלא אחר, אך גם שם האיומים נמשכו. "אם לא יעבירו אותי בסוף למרכז, עוד שלושה ימים אנשים ייחתכו", אמר בשיחה עם סגן מפקד הכלא אליו הועבר.

"המעשים המיוחסים לקוטייר מעידים על המסוכנות הרבה הנשקפת ממנו", כתבה הפרקליטות לבית המשפט. "מדובר במי שלא חשש לסחוט באיומים קצינים בכירים בשירות בתי בסוהר".

עו"ד מורן שני, הסנגורית של עודה קוטייר, מסרה: "כתב האישום אשר הוגש היום מתאר אירועים אשר ככלל, גם אם קרו, מטופלים באופן קבוע במסגרת הדין המשמעתי בין כותלי הכלא. במקרה זה לא היו דברים מעולם, ומדובר באירוע אשר יצא מכל פרופורציה אך ורק בשל שיקולים זרים וניסיון להשתיק אסירים שמא יעזו לשוחח על תנאי כליאתם. מרשי עומד על חפותו בתיק זה וילחם על חפותו במסגרת ההליך המתנהל זאת לאחר לימוד חומר הראיות".