חיסולו של אחד מאנשי דומרני לפני כשבוע וחצי הוכיח עד כמה סכסוך העבריינים בדרום עדיין נפיץ מאוד. 9 חודשים אחרי הרצח של בני שלמה, תמונת מצב חדשה שוררת בשטח - שבו פועלים גם כנופיות פשע בדואיות, סוחטי פרוטקשן ואפילו אנשיו של העבריין מיכאל מור מהצפון. במשטרה עובדים מסביב לשעון כדי לנטרל את איום משפחות וארגוני הפשע - וכעת נחשפים לראשונה הצעדים: בריאיון למגזין N12 מצהיר מפקד ימ"ר לכיש כי כ-800 שוטרים עובדים לסיכול ארגוני הפשע. הכתבה המלאה על מצב הפשיעה בדרום, השלכות החיסולים ומשחקי המוחות של החוקרים תפורסם ביום חמישי בערב במגזין N12.

"התוכנית החדשה והמתוקפת נקראת 'חריש עמוק'", מספר סנ"צ דורון אלוני, מפקד ימ"ר לכיש, בריאיון. "על פי מפת הפשיעה החדשה והקואליציות החדשות פה, המטרה היא 'לחנוק' את העבריינים - לא לאפשר להם את הפעילות שהם רוצים לעשות. אולי זאת הסיבה שבני שלמה נרצח לא בלכיש, כי הם ידעו שהוא לא יירצח כאן. המשימה היא לטפל באופן נקודתי באותם גורמים עבריניים שמחוללים את הפשיעה האלימה במרחב, וגם משפיעים מחוץ למרחב – לא רק מה שקורה באיזור לכיש", מסביר מפקד הימ"ר. 

אמיר סעדה, ההרוג באשקלון, מקורבו של שלום דומרני
אמיר סעדה, מקורבו של שלום דומרני שנרצח באשקלון

תוכנית "חריש עמוק" היא למעשה שדרוג והרחבה של הפעילות שזכתה לכותרת "עונת הקציר", שהחלה כבר לפני שנה וחצי. היא מתמקדת בפעילות מודיעינית - ובמשטרה מציינים שהיא כבר הובילה לסיכול של כמה תוכניות התנקשות "הייתה פה ירידה משמעותית בחיסולים ובפשיעה. התוכנית הזו באה לעולם לאחר השחרור של שלום דומרני ובני שלמה מהכלא, ידענו שדברים הולכים לקרות וזו הייתה התוכנית שלנו לתקוף אותם", מחדד רפ"ק ינון מדמוני, ראש מחלק מודיעין בימ"ר לכיש.  מפקד המרחב הנוכחי, נצ"מ רועי ולדמן, נכנס לתפקידו לפני חודשים ספורים - והורה על העמקת הפעילות.   

"התוכנית כוללת פעילות סמויה וגלויה נגד יעדים", מפרט סנ"צ אלוני. "כחלק מהתוכנית, כלל שוטרי מרחב לכיש גם בימ"ר וגם בתחנות ובאגף התנועה המרחבי ויס"מ לכיש מתחככים באופן יום יומי עם אותם עבריינים, דבר שבפועל מקשה על הפעילות הפלילית שלהם".

חוקרי ימר לכיש (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
בימ"ר לכיש מהדקים את הטבעת סביב העבריינים. ארכיון | צילום: חטיבת דוברות המשטרה

"התוכנית הזאת למעשה אומרת שימ"ר לכיש היא לא היחידה שמטפלת בארגוני הפשיעה. זה אומר שלימ"ר יהיו זרועות בכל מרחב לכיש", מפרט רפ"ק מדמוני. "כל תחנה במרחב מקבלת את האחראיות והיעדים בגזרה והמשימה היא להדק את הטבעת סביב הצוואר של אותם עבריינים, זאת אומרת שהעבריינים לא יוכלו לנוע במרחב לכיש באופן חופשי. אם עבריין רוצה לצאת עם אקדח מהבית כדי לאבטח עצמו ולפגוע במישהו הוא יודע שיש 'סיכוי' של 99% שבדרך הוא ייתקל בשוטרים, הוא יקבל דוח תנועה ויעצרו אותו ויחפשו לו ברכב. העבריינים יודעים את זה".  

בני שלמה
"התוכנית הזו באה לעולם לאחר השחרור של שלום דומרני ובני שלמה מהכלא, ידענו שדברים הולכים לקרות"

מפקד ימ"ר לכיש מוסיף ומפרט בריאיון מדוע, על אף התוכנית, ראשי ארגוני הפשע ברובם עדיין לא בכלא: "ראשי הארגונים יודעים מה יכולות המשטרה ושומרים על עצמם מהפללה על ידי כך שהם מנצלים ושולחים לביצוע העבירות עבריינים זוטרים יותר, שחלקם נתפסים וחלקם ייתפסו. כדי להפליל את ראשי הארגונים ואת הבכירים ישנם כמה כלים ברשות המשטרה, שהמרכזי ביניהם הוא עדי המדינה והחדרת סוכנים סמויים. בכל מקום שאנחנו מזהים חורים שניתן להיכנס דרכם, אנחנו נהיה שם - כשהמוטו שלנו הוא שכל מי שיושיט יד וירצה לצאת מעולם הפשע, ולא משנה מה היה עברו ומה היה חלקו, ויפתח דף חדש - נושיט לו יד בחזרה למען קידום המטרות של כולנו".  

שוטרי מרחב לכיש תלו דגלים בשביל המורל
שוטרי מרחב לכיש, ארכיון
רפ"ק ינון מדמוני (צילום: דוברות המשטרה)
רפ"ק ינון מדמוני | צילום: דוברות המשטרה
סנ"צ דורון אלוני (צילום: דוברות המשטרה)
סנ"צ דורון אלוני | צילום: דוברות המשטרה
נצ"מ רועי ולדמן (צילום: דוברות המשטרה)
נצ"מ רועי ולדמן | צילום: דוברות המשטרה

נצ"מ רועי ולדמן, מפקד מרחב לכיש, מדגיש: "התוכנית נבנתה במסגרת האסטרטגיה ההתקפית של המרחב, ומטרתה מתן מענה אפקטיבי ויסודי, באמצעות כל רבדי הביצוע במרחב, כנגד הפעילות הפלילית של ארגוני הפשיעה. הייחודיות של התוכנית טמונה ביכולת לייצר מעקב צמוד ואישי על כל חשוד באמצעות יכולות ייחודיות שפיתחנו - המשמעות המעשית בשטח היא להיות בכל עת צעד אחד לפני העבריין. ברור לכל עבריין, כי בסופו של יום, זרועו הארוכה של מרחב לכיש תגיע אליו - במוקדם או במאוחר".