N12
פרסומת

חברות קרובה, עשייה מדינית ו"קודים" לסיגרים ושמפניות: היום הראשון לעדות מילצ'ן

איש העסקים סיפר לבית המשפט כיצד ביקשו וקיבלו בני הזוג נתניהו מתנות • "הכמויות רק הלכו וגדלו, זה הפך לשגרה", העיד מאולם הדיונים המיוחד באנגליה • הוא גם סיפר על חברות עזה עם ראש הממשלה: "התחברנו מהר" • סיכום יום העדות הראשון

n12
פורסם: | עודכן:
בנימין נתניהו, ארנון מילצ'ן
ראש הממשלה נתניהו ואיש העסקים ארנון מילצ'ן | עיבוד: אייל מרגולין, AP / FLASH 90
הקישור הועתק

איש העסקים ארנון מילצ'ן החל אתמול (ראשון) את עדותו במשפט נתניהו, עדות שצפויה להימשך שבועיים. הוא סיפר על חברותו הקרובה עם ראש הממשלה, המתנות שהעביר והפגישות עם נתניהו - ברחבי הארץ וגם בעולם. אלה הנקודות המרכזיות ביום העדות הראשון.

כך הועברו המתנות

  • מילצ'ן, מהדמויות המרכזיות בתיק 1000, סיפר לבית המשפט כי העניק לראש הממשלה סיגרים, שמפניות ובגדים.
  • הוא תיאר כיצד החלה אספקת המתנות: "הערתי לראש הממשלה שהחולצות שהוא לובש 'לא משהו', ובעקבות זה קניתי חולצות. הפעם הראשונה הייתה יוזמה שלי ואחר כך היו בקשות לעוד חולצות".
  • הוא הוסיף: "בהתחלה זו הייתה יוזמה שלי להעניק לו סיגריות, ואז הגיעו בקשות. נתתי להדס קליין יד חופשית - לא רציתי שלראש הממשלה יהיו בעיות לא רלוונטיות לתפקיד שלו. אחר כך זה הפך לשגרה".
  • "היו לנו קודים", פירט מילצ'ן. "לחולצות קראנו גמדים, לסיגרים - עלים ולשמפניות קראנו ורודים". הוא תיאר כי לא חשב שראש הממשלה עובר על החוק: "אף אחד לא אמר לי להתחבא".

החשש והאזהרה: "תוודא, שלא תסתבך"

  • מילצ'ן העיד כי סירב לקניית תכשיט לאשת ראש הממשלה. "חשבתי שזה כבר לא אסתטי, שצריך שנתניהו יאשר את זה", מסר בחקירתו במשטרה.
  • מילצ'ן הזהיר את ראש הממשלה: "אמרתי לו: 'תיקח חוות דעת, תשמור על עצמך - שלא תסתבך".
  • לפי העדות, נתיהו סיפר כי קיבל אישור, אך מילצ'ן סבר שהיועמ"ש הוא זה שהסכים, בעוד שבפועל עורך דינו הפרטי של נתניהו אישר את קבלת המתנות: "הוא אמר שלחברים זה מותר, אפשר לקנות הכל חוץ מבית, אין לזה גבול".

חברות קרובה עם נתניהו ופעולות "שלא פורסמו"

  • איש העסקים העיד כי בינו לבין נתניהו נרקמו יחסי חברות קרובה: "התחברנו מהר. הוא כתב לי מכתב ואמר 'זה המכתב הראשון שאני כותב כראש ממשלה', זה היה מרגש".
  • לדבריו, הוא ונתניהו נפגשו בבלפור, בית ינאי, קיסריה ולפעמים אפילו בחו"ל.
  • הוא סיפר כי היה מעורב גם במהלכים מדיניים: "הייתי קרוב לראשי ממשלה, מתוך מאמציי מאחורי הקלעים לשלום עם הפלסטינים. אני לא יכול לפרט על הדברים שעשינו למען המדינה".

הליך גביית העדות

  • איש העסקים העיד מברייטון, אנגליה, בשל מצבו הרפואי. הרכב השופטים ניהל את הדיון מבית המשפט המחוזי בירושלים.
  • לאולם, שהוכן במיוחד במלון בעיר, הגיעו עורכי הדין של התביעה וההגנה, וגם רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. עיתונאים לא הורשו להיכנס למקום מסיבות לוגיסיטיות.
  • ראש הממשלה נתניהו צפה בעדות מבית המשפט המחוזי בבירה.
פרסומת

למה מדובר בעדות חשובה?

  • מילצ'ן הוא מהדמויות המרכזיות בתיק 1000, והוא סיפק לבני הזוג נתניהו מתנות בסכומי עתק. הוא מעיד על יחסיו ממקור ראשון עם בני הזוג נתניהו ויש לכך חשיבות בבית המשפט.
  • התביעה וגם ההגנה יכולות לקצור הישגים בעדות: התביעה תנסה להראות את היקף המתנות והיחס החריג שקיבל נתניהו. ההגנה בתורה תשתדל להדגיש את קשרי החברות בין השניים.
תיק 1,000, בית המשפט בירושלים
ראש הממשלה נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים | צילום: אורן בן חקון

הפרקליטות בהתייחסות להדלפה מהשיחה הסגורה

  • במהלך העדות הגישה הפרקליטות לבית המשפט בקשה להאצת שמיעת הראיות.
  • התביעה התייחסה בבקשה גם להדלפה מהשיח עם השופטים שנערך בשבוע שעבר בדלתיים סגורות, ובו ההרכב מסר כי ישנו קושי להרשיע את נתניהו בשוחד בתיק 4000.
  • "השיח הודלף לתקשורת באופן מגמתי ולא מדויק", כתבו התובעים. "יש בהדלפה כדי לפגוע בהתנהלות התקינה של המשפט".
  • הפרקליטות ביקשה מבית המשפט כי כל שיח יתקיים מעתה בפומבי, באולם בית המשפט. בנוסף, הם ביקשו לקבוע דיונים בפגרת הקיץ ולהוסיף דיונים בשנת המשפט הבאה.
פרסומת

לוח הזמנים להמשך

  • מילצ'ן יחזור לדוכן העדים מחר, להמשך החקירה הראשית של הפרקליטות.
  • עדות איש העסקים צפויה להימשך עד ליום חמישי הבא, כשרוב הזמן יחקור אותו עורך דינו של נתניהו, עמית חדד.
  • הדיונים מתקיימים בימים ראשון עד חמישי, מהשעה 12:00 ועד 18:00.