"הרב המתעלל": בית המשפט המחוזי בלוד פסק היום (רביעי) כי אליאור חן ישלם פיצוי על סך 1.8 מיליון שקל לשני קורבנות בפרשת ההתעללות. חן, שנחשב ל"מנהיג רוחני", נידון ל-24 שנות מאסר בפועל בגין הרשעתו בשורת עבירות קשות שביצע ב-8 ילדים.

פסיקה של 1.8 מיליון שקל לבת המשפחה – שעברה התעללות ושהייתה נוכחת כשאליאור חן ו-4 חסידיו התעללו באחיה הקטנים – נחשבת לפיצוי גבוה, שיש בו גם אלמנט של פיצוי עונשי, שאינו מקובל במשפט הישראלי. עוה"ד דוד אור-חן, שייצג את הקורבנות, יחד עם עוה"ד אבידן ארביב, סבור שהפיצוי הוא גבוה והקושי יהיה בגביית הפיצוי מהמעללים ששוהים בכלא בשל מעשיהם המחרידים.

עו"ד דוד אור, שמייצג את הקורבנות של אליאור חן (צילום: מיכאל אור)
עו"ד דוד אור, שמייצג את הקורבנות של אליאור חן | צילום: מיכאל אור

ב-2018 הוגשה נגד חן ו-4 מחסידיו תביעת נזיקין, על סך 5 מיליון שקל, בשם שניים מהקורבנות בהם התעללו. בנוסף הוגשה תביעה נגד משרד החינוך ומשרד העבודה על כך שלא פעלו כראוי במהלך התקופה בה נעדרו הילדים מהלימודים.

עורכי הדין דוד אור-חן ואבידן ארביב שהגישו את התביעה האזרחית ציינו: "כתוצאה מההתעללות, נגרם לתובעים נזק נפשי שהותיר אותם עם נכות נפשית לכל ימי חייהם". עוד צוין בכתב התביעה כי "לאורך הטיפול של התובעים נחשף הצוות המטפל לתסמינים פוסט-טראומטיים שהתבטאו בפלאשבקים, סיוטים חוזרים במהלך הלילות ותחושת אשמה כבדה".

אליאור חן בבית המשפט (צילום: חדשות 2)
אליאור חן בבית המשפט, ארכיון | צילום: חדשות 2

הכת של אליאור חן, שזכה לכינוי "הרב המתעלל", הסעירה את המדינה. ב-2011 נגזרו על חן 24 שנו מאסר בפועל, אחרי שבית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע אותו בהכאתם, כפיתתם, שרפת איבריהם, האכלתם בצואה, השקייתם עד הקאה, מניעת אוכל ושינה מ-8 ילדים של אישה שעמה חי. בבקשה חדשה שהגיש ב-2022 למשפט חוזר טען כי נפל כשל בייצוגו, אולם בית המשפט העליון דחה אותה: "טענותיו נבחנו ונדחו במסגרת ערעורו"