N12
פרסומת

פורסמו שמות 8 הישראלים שנעצרו בדובאי בחשד לרצח רסאן שמסיה

השמונה חשודים כי רצחו לאור יום את תושב עכו רסאן שמסיה, והם נעצרו תוך 24 שעות מרגע פתיחת החקירה על ידי הרשויות המקומיות • משטרת דובאי פרסמה ברשת את שמותיהם וחשפה כי החשודים המעורבים הגיעו ממדינה אירופאית לצורך תיירות וקניות, וכי העימות החל כשפגשו בקורבן במקרה • משרד החוץ: "הנושא מוכר לקונסול ישראל בדובאי והמחלקה לישראלים בחו"ל"

ספיר ליפקין
פוראת נסאר
פורסם:
החשודים שנעצרו בחשד לרצח הישראלי בדובאי
החשודים שנעצרו בחשד לרצח הישראלי בדובאי
הקישור הועתק

משטרת דובאי פרסמה היום (שישי) את שמותיהם של שמונת הישראלים שנעצרו באיחוד האמירויות בחשד לרצח האזרח הישראלי רסאן שמסיה, שנדקר למוות אתמול לאור יום. ככל הנראה, שמסיה בן ה-30 נרצח במסגרת סכסוך משפחות.

שמות החשודים שפורסמו על ידי משטרת דובאי הם מחמוד ראביה, סלים ראביה, סאמח רובאי, חסן יאג'ורי, מחמוד א-שיח', עבדאללה ג'והר, ראני ע'ויש וטל זסלר. "בתוך פחות מ-24 שעות נתפסו 8 חשודים בעלי אזרחות ישראלית שמעורבים בגרימת מותו של האזרח הישראלי ע'סאן שמסיה - על רקע סכסוך ונקמה בין שתי משפחות", נכתב בהודעת המשטרה.

החשודים שנעצרו בחשד לרצח הישראלי בדובאי
החשודים שנעצרו בחשד לרצח הישראלי בדובאי

משטרת דובאי חשפה כי החשודים המעורבים הגיעו ממדינה אירופאית לצורך תיירות וקניות, וכי תוך כדי טיול באזור ביזנס ביי בעיר הם נתקלו במקרה בקורבן בבית קפה, מה שהוביל לעימות ולתקיפה הדדית - שבסופו של דבר הביאה לרצח.

 

 

"אתמול נרצח צעיר ערבי מהעיר שלי עכו בארץ זרה, בדובאי", צייצה חברת הכנסת עאידה תומא-סלימאן מסיעת חד"ש-תע"ל. "משטרת דובאי לא טענה שהנרצח מוכר לה, או שידעה מי איים עליו/רצה לרצוח אותו ובכל זאת עצרה חשודים תוך שעתיים. משטרת ישראל לא מצליחה לפענח יותר מ-2% מהרציחות מתחילת השנה. או שתודה שאין לה כל רצון לעשות זאת או שתלך ללמוד ממשטרת דובאי",

פרסומת

 

 

במשטרה המקומית אישרו שהחשודים נעצרו והתיק נסגר תוך 24 שעות, וכי ייפתחו הליכים משפטיים, כמו גם תביעה ציבורית, כנגד המעורבים. "בין החשודים והקורבן היה סכסוך משפחתי במולדתם", כך נמסר בהודעה הרשמית שפורסמה, "ובעקבותיו נרצח צעיר נוסף בן 24. התקרית בדובאי היא השלכה של אותו סכסוך".

תושב עכו שנרצח בדובאי הוא רסאן שמסיה
רסאן שמסיה, תושב עכו שנרצח בדובאי

הקורבן מוכר למשטרת ישראל, והוא מקורב למשפחת טבראני. מסתמן כי הרצח בוצע במסגרת הסכסוך הממושך בין משפחות רובעי וטבראני. ממשרד החוץ נמסר כי "הנושא מוכר לקונסול ישראל בדובאי והמחלקה לישראלים בחו"ל במשרד החוץ.