בית המשפט לנוער בבית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (שני) עונש של 3 שנים ו-9 חודשי מאסר על נער שאנס ותקף מינית 6 נערות שלמדו איתו במוסדות חינוך יוקרתיים בתל אביב בעת שהיה כבן 13. בעת מתן גזר הדין פנו השופטים אל הנערות וביקשו לחזקן: "אתן הנפגעות, הוא הפוגע. זו האמת. אין בכן כל אשמה. אנחנו מאמינים לכן".

בנוסף לעונש המאסר בפועל, אותו ירצה במעון נעול בחסות הנוער כחלופת מאסר לקטין, נגזרו על הנאשם 12 חודשים מאסר על תנאי והוחלט כי יפצה את הנפגעות ב-120,000 שקלים.

הפרשה נחשפה בדצמבר 2021, עת הוגשו שתי תלונות על תקיפה מינית ואונס מצד נערות. אז החשד העלה שהוא תקף לראשונה מינית חברה ללימודים בעת שהיה תלמיד כיתה ח' באחד מבתי הספר הנחשבים בתל אביב, אך לא הוגשה תלונה במשטרה על כך. בהמשך, הנהלת בית הספר הגישה בקשה להעבירו למוסד אחר כבר באותה השנה, עקב בעיות התנהגותיות אחרות שכללו מעצר בשל חשד לסחר במריחואנה.

פוסט של התלמידה שעברה אונס (צילום: 123rf)
אחת המתלוננות חשפה את סיפורה בפוסט שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה | צילום: 123rf

הנער השתלב בבית הספר החדש, מוסד יוקרתי גם הוא, מבלי שהצוות החינוכי מודע לעברו הבעייתי לכאורה - והוא השלים את לימודיו בכיתה ח' וכיתה ט'. בקיץ שלאחר מכן, לקראת כניסתו לכיתה י', הוא תקף מינית את אחת מהתלמידות שלומדת עמו.

במקרה נוסף, שהוביל לפתיחת החקירה, אותו תלמיד הכיר נערה שלא למדה עמו בבית הספר במהלך מסיבה בבית פרטי שבה השתתף. על פי כתב האישום הוא הורשע בעברת אינוס קטינה על מה שהתרחש באותו הערב.

בכתב האישום הסופי הורשע הנער גם בביצוע מספר עבירות של מעשה מגונה בקטינה שגילה פחות מגיל 16, ניסיון לאינוס קטינה ומעשה מגונה בקטינה שלא מלאו לה 16, מספר מעשים מגונים ואינוס נוסף של קטינה - כאשר עדותן של 6 נערות בנות 13-15 על המעשים שביצע בהן הובילו להרשעתו.

בעוד שהפרקליטות ביקשה שיוטל על הנער עונש מאסר של 6 שנים בבית כלא, החליטה השופטת גיליה רביד לאמץ את המלצת שירות המבחן ולשלוח את הנער לרצות עונש של 3 שנים ו-9 חודשים במעון סגור לנערים, בו הוא נמצא כבר כחצי שנה, תוך שימת דגש על שיקומו. "החברה לא תרוויח דבר משליחתו של הנאשם לכלא בעיתוי הנוכחי", כתבה רביד בגזר הדין. "בין החלופה של הטלת מאסר בפועל לא ארוך, שלאחריו עלול הנאשם לצאת מהכלא ללא מענה טיפולי מספק - לבין הגבלת חירותו של הנאשם במעון נעול לפרק זמן משמעותי שמגיע כדי המקסימום האפשרי, מקום שבמסגרתו גם יעבור הליך טיפולי ושיקומי - עדיפה בעיני האופציה השנייה".

השופטת רביד סיימה את דבריה בפנייה לנפגעות: "אני תקווה שתוכלנה להניח מאחוריכן את הכאב, חרף החוויה הקשה שעברה עליכן, ולפתוח דף חדש. לא יהא זה נכון מבחינתכן להתייחס אל הפגיעות הקשות שעמן התמודדתן ככאלה שיכתיבו את המשך חייכן, אתן נערות צעירות וברוכות כישרון שכל עתידכן לפניכן. שיקומכן העצמי הוא האתגר כעת, והוא איננו פונקציה של העונש שירצה הנאשם".

השופטת גיליה רביד (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
השופטת גיליה רביד, ארכיון | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

גם השופט עודד מאור פנה בגזר הדין אל הנערות, שבשל הסדר טיעון נחסכה מהן העדות בבית המשפט: "ראיתי אתכן. הקשבתי לכן ולדבריכן הכואבים. קראתי את הדברים הקשים שכתבתן מדם לבכן. האמנתי לכן ולמצוקה ששידרתן. מעבר לפגיעתו של הפוגע אתן נאלצות להתמודד עם היומיום המורכב ואף עם סביבה שלא מכירה את העובדות ושמעלילה עלילות".

"אתן הנפגעות, הוא הפוגע. זו האמת", המשיך השופט מאור. "אין בכן כל אשמה. גיליתן כוחות נפש, אומץ רב, באתן, עמדתן ודיברתן. תקוותי היא שהזמן יביא לכן הקלה ויעלה בידכן להמשיך הלאה. את דינו של הפוגע גזרנו לאחר בחינה, מחשבה מעמיקה והתלבטות אמיתית, לאחר הפעלת שיקול דעת ועל פי מיטב שיפוטינו ומצפוננו המקצועי. זו חובתנו כלפיכן, כלפי הנאשם וכלפי הציבור כולו".