N12
פרסומת

ההסגרה הושלמה: סוכן הדוגמניות שי אביטל נחת בישראל

אחרי ששר המשפטים ההולנדי אישר את המהלך, סוכן הדוגמניות נחת בישראל והועבר לחקירה • תמונות מהמטוס מראות אותו יושב לצד המלווים, נציגי המשטרה • מחר הוא יובא לדיון בעניינו בבית משפט השלום בת"א

ברהנו טגניה
פורסם:
שי אביטל על המטוס בדרך לארץ
שי אביטל נחת בישראל
הקישור הועתק

סוכן הדוגמניות שי אביטל, נחת בישראל לפני זמן קצר (שלישי), ומיד לאחר מכן הועבר לחקירה במשרדי הימ"ר במטה מחוז תל אביב. אביטל הוסגר לישראל בידי שר המפשטים ההולנדי בעקבות עשרות תלונות על תקיפה מינית שהוגשו נגדו. במהלך הטיסה אמר אביטל לכתבים: "היה לי קשה בכלא באמסטרדם, אחרי החקירה אדבר". מחר החשוד יובא לדיון בעניינו בבית משפט השלום בת"א.

אביטל בן ה-45 הועבר מרשויות האכיפה באמסטרדם לאחר אישור המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, לידיהם של נציגת משטרת ישראל בהולנד ובלשי הימ"ר. הוא ניסה להוכיח לבית המשפט ההולנדי שמדובר ברדיפה תקשורתית נגדו. על אף טענות אלה, בית המשפט בהולנד החליט שניתן להסגירו - על פי נוהלי ההסגרה המקומיים, ובהמשך שר המשפטים אישר את המהלך.

מתלוננת חדשה נגד שי אביטל
מחר יובא שי אביטל לדיון בעניינו בבית המשפט | צילום: מתוך חשיפה עם חיים אתגר, באדיבות קסטינה תקשורת

אביטל ממשיך להכחיש בתוקף את ההאשמות נגדו, וטען באמצעות עורכי דינו, ששי גז ושרון נהרי, שהוא חף מפשע. לדבריו, כל התיק הוא תולדה של התקשורת וכמה בנות שבדו עליו סיפורים. נגד אביטל הוגשו 30 תלונות בגין תקיפה מינית.