הותר לפרסום: כתב אישום חמור הוגש הבוקר (חמישי) נגד חמישה צעירים תושבי ירכא, לאחר שבחודש נובמבר האחרון חטפו באמצעות איומי נשק שלושה פלסטינים תושבי ג'נין – זאת כנקמה על חטיפת גופתו של טירן פרו ז"ל מבית החולים בג'נין והחזקתה.

מחקירת המשטרה והשב"כ עלה כי לאחר הפרסום בדבר החטיפה וההחזקה של גופת פרו, החמישה הגיעו בשעת לילה מאוחרת למתחם שבו שהו פועלים פלסטינים בירכא, חטפו אותם באמצעות איומי נשק, ולקחו אותם בתוך תא המטען ברכב לאזור מבודד.

המתחם שממנו חטפו את הפלסטינים (צילום: דוברות המשטרה)
המתחם שממנו חטפו את הפלסטינים | צילום: דוברות המשטרה

החמישה אילצו את הפלסטינים ליצור קשר טלפוני עם בני משפחתם ולהודיע להם כי נחטפו, תקפו אותם באופן קשה עד זוב דם, תוך שאמרו לקורבנות כי התקיפה היא בשל היותם פלסטינים וכנקמה על חטיפתו של טירן. לאחר התקיפה שיחררו הנאשמים את הקורבנות באזור סמוך, והם נזקקו בהמשך לטיפול רפואי.

עוד עלה מהחקירה כי החשודים קשרו קשר מבעוד מועד לאחר שצפו בפוסטים ברשתות חברתיות אודות חטיפתו של הצעיר הדרוזי, הצטיידו בכלי נשק, אלות, סכינים, גרזנים ורעלות פנים וחיפשו אחר קורבנות פוטנציאליים.

המתחם שממנו חטפו את הפלסטינים (צילום: דוברות המשטרה)
המתחם שממנו חטפו את הפלסטינים | צילום: דוברות המשטרה

חטיפת גופתו של טירן פרו ז"ל - סיקור N12

מעצרם של החשודים - עלי פתחי עלי עטאללה כבן 20, כרים יוסף סלים עטאללה כבן 23, וואל פח'רי מוחמד עטאללה כבן 21 ושני צעירים נוספים (שבעת ביצוע העבירה היו קטינים) - הוארך מעת לעת, והיום הגישה פרקליטות מחוז חיפה כתבי אישום בבית המשפט המחוזי נגד המעורבים, בגין עבירות ביטחוניות חמורות.

עו"ד באסל פלאח שמייצג את הנאשמים: "הפרקליטות ושירות הביטחון הכללי לא היו צריכים לפעול בתיק הזה כפי שפעלו. הרגישות והייחודיות של המקרה מצדיקים ביטול כתב האישום נגדם. מקווים שבית המשפט יאמר את דברו".

בני משפחת פרו עם מתאם פעולות הממשלה בשטחים (צילום: דוברות מתפ"ש)
בני משפחת פרו עם מתאם פעולות הממשלה בשטחים | צילום: דוברות מתפ"ש

טירן פרו, תושב דאליית אל-כרמל בן 18 נכנס ב-22 בנובמבר יחד עם אזרח נוסף דרך מעבר גלבוע - לג'נין. השניים היו מעורבים בתאונת דרכים קשה סמוך לשטחי הרשות, והועברו לטיפול רפואי בבית החולים המקומי - שם מת טירן מפצעיו. אז נכנסו לבית החולים חמושים פלסטינים וחטפו את גופתו. גדודי חללי אל-אקצא קיבלו אחריות על האירוע.

כיומיים לאחר מכן הוחזרה גופתו של טירן לישראל בעקבות לחצים עצומים של גורמים מדיניים ושל מערכת הביטחון ובתיאום עם המנגנונים הפלסטינים והרשות. בישראל התייחסו לאירוע כאל הומניטרי, ועירבו גם את ארצות הברית, מצרים והאו"ם בהפעלת הלחץ על הרשות. מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף רסאן עליאן, ותת אלוף פארס עטילה הובילו את המאמצים להשבת הגופה, שכללו שיח מאחורי הקלעים עם בכירים ברשות הפלסטינית.