N12
פרסומת

פרסום ראשון: בהולנד החליטו להסגיר את שי אביטל לישראל

שר המשפטים ההולנדי החליט כי סוכן הדוגמניות יוסגר לישראל לאור החלטת בית המשפט • בימים הקרובים יטוסו סוכני משטרה להולנד כדי לתאם את המבצע • אביטל ממשיך להכחיש את הטענות נגדו ולטעון שמדובר ברדיפה משטרתית • כל הפרטים על הליך ההסגרה

ברהנו טגניה
פורסם:
שי אביטל
שי אביטל | צילום: מתוך חשיפה עם חיים אתגר, באדיבות קסטינה תקשורת
הקישור הועתק

פרסום ראשון: שר המשפטים ההולנדי החליט להסגיר את שי אביטל לישראל, לאור החלטת בית המשפט ההולנדי שקבע כי סוכן הדוגמניות בר הסגרה. אביטל ממשיך להכחיש בתוקף את ההאשמות נגדו, וטען באמצעות עורכי דינו, ששי גז ושרון נהרי, שהוא חף מפשע. לדבריו, כל התיק הוא תולדה של התקשורת וכמה בנות שבדו עליו סיפורים.

אביטל ניסה להוכיח לבית המשפט שזו רדיפה תקשורתית, ובין היתר טען "עשרות תלונות הגישו נגדי". על אף טענות אלה, בית המשפט בהולנד החליט כי ניתן להסגירו - על פי נוהלי ההסגרה של הולנד. לפי כך, שר המשפטים ההולנדי דן בסוגיה והחליט להסגירו בהתאם לבקשת המחלקה הבין-לאומית של פרקליטות המדינה. כבר בימים הקרובים צפויים כמה סוכנים של משטרת ישראל לטוס להולנד במטרה לתאם עם משטרת הולנד את מבצע ההעברה.

שי אביטל נעצר באמסטרדם
תיעוד מעצרו של שי אביטל באמסטרדם | צילום: הפקות שב"ס

עורך דין ששי גז ושרון נהרי מסרו: "מרשנו בחר לוותר על הזכות לערעור והזכות להתנגד להסגרה. הוא מעדיף להגיע לישראל ולמסור גרסתו במשטרה ובעיקר להפריך את החשדות כנגדו בהתאם לחומרים המצויים ברשותו ולהוכיח את חפותו".

הכרעת שר המשפטים מגיעה כחודש לאחר החלטת בית המשפט ההולנדי להסגיר לישראל את סוכן הדוגמניות. עם קבלת המידע החדש, החלו לתכנן במשטרה את מהלך ההסגרה - מרגע העלייה למטוס בהולנד ועד לישיבה מול שולחן החקירות בישראל.

פרסומת

אם הכול ילך כשורה, הרשויות בהולנד יעבדו בתיאום מלא עם משטרת ישראל ועם המחלקה הבין לאומית של פרקליטות המדינה – שני גופים שמנוסים מאוד בהליכי הסגרה בין-לאומיים. כבר בעלייה למטוס ימתינו בלשי המשטרה לאביטל ויאזקו אותו, על רקע 30 התלונות שהוגשו נגדו על תקיפה מינית - שאותן הוא מכחיש. הבלשים ישבו בצמוד לאביטל במהלך כל הטיסה, זאת במטרה למנוע יצירת קשר מכל סוג שהוא בינו לבין נוסעים ישראלים אחרים במטוס.

הנחיתה ופתיחת החקירה

עם הנחיתה בנתב"ג, יובא סוכן הדוגמניות למשרדי החקירות של היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב. עם הגעתו ארצה, המשטרה צפויה לבקש את הארכת מעצרו בצל החשש הממשי שינסה להימלט שוב – והפעם למדינה אחרת.

עורכי דינו של אביטל, ששי גז ושרון נהרי, יתייצבו בבית המשפט השלום בתל אביב וככל הנראה יטענו כי אביטל מעולם לא נמלט כפי שמנסים לצייר זאת. לטענתם, אביטל לא נמלט מדין, אלא יצא מהארץ בצורה חוקית עוד בטרם נפתחה נגדו חקירה פלילית.

פרסומת
סנגורו הנוסף, עו"ד ששי גז
עורך הדין ששי גז | צילום: חדשות
עורך הדין שרון נהרי שמייצג את המתמחה
עורך הדין שרון נהרי | צילום: יח"צ, חדשות

יו"ר נעמת, חגית פאר, בירכה על החלטתו של שר המשפטים ההולנדי להסגיר את שי אביטל לישראל: "ניסיונותיו חובקי העולם של שי אביטל לברוח מהצדק כשלו. המתלוננות תזכינה סוף-סוף לראות את האדם שתקף אותן לכאורה מובל למשפט צדק בישראל. יש לברך את כל הגורמים שפועלים מאחורי הקלעים בכדי שהדבר יסתייע ובהקדם האפשרי - כפי שידענו למתוח ביקורת קשה על ההתנהלות והסחבת שהייתה, כך צריך לברך כעת את מי שפועלים להביאו ארצה".