שש חיילות-סוהרות לשעבר ששירתו בכלא גלבוע, התלוננו כי סורסרו על ידי קציני שב"ס וחוו הטרדות מיניות ואונס על ידי אסירים ביטחוניים. בלהב 433 חקרו אנשי שב"ס בחשד שהיו מעורבים באירוע, בין אם בפועל ובין אם ידעו ובחרו שלא לדווח.

אחת מאותן סוהרות, הילה (שם בדוי), חשפה בסוף השבוע את האונס שעברה שוב ושוב על ידי אסיר ביטחוני ש"ניהל" את הכלא באותה תקופה: המחבל מוחמד עטאללה. "מחבל פלסטיני עם דם על הידיים שלט בכל הקצינים ואנשי הסגל, שנשמעו לו וביצעו את בקשותיו בלי שום ויכוח. הוא היה שולח את ידיו המזוהמות ונוגע בגופן של חיילות באין מפריע".

"מי שחשבתי שאמורים לשמור עליי דאגו שאשאר איתו לבד, בניגוד לנהלים הברורים. זאת, בכדי שיוכל לפגוע בי באכזריות ולהתעלל בי מינית שוב ושוב, ולא רק בי, גם בעוד חיילות סוהרות רבות. הפכתי לשפחת המין הפרטית שלו. הוא יכול היה לרצוח אותי או לקחת אותי כבת ערובה. הוא רוצח מורשע, מחבל טרוריסט. מה הם חשבו לעצמם? שמותר להקריב חיילת צה"ל בשביל מידע? שקט? כסף? כולם סייעו, כולם ידעו, כולם שתקו".

יעל (שם בדוי), הסוהרת לשעבר שחשפה באומץ את הפרשה הזאת, תיארה הבוקר: "מוחמד עטאללה היה מפקד בית הסוהר. הוא קבע איזה סוהרים יעבדו באיזה אגפים, ניהל ממש את הכל. הסוהרים נשלחו לכל מיני משימות בזמן שהקצינים ביודעין כיוונו את זה שסוהרת תישאר איתו לבד. לא היה אכפת להם".

איך אפשרו לו לעשות כל מה שהוא רוצה?
"קצין המודיעין בתקופתי נתן לו את הגיבוי המלא להיות ה'מלך' בכלא. כל דבר שהוא ביקש, הקצין נענה לבקשתו: אם זה לצאת מהאגף בלי אזיקי ידיים ורגליים, לשתות קפה וסיגריה, לדבר בטלפון של האגף, לצאת בלי אזיקים לדשא. זה כמו לאיים עם אקדח: 'אם לא תעשה את מה שאני אומר, אעשה פיגוע בבית הסוהר או פיגוע בחוץ'. מה הבעיה למחבלים להוציא פיגועים או לדקור קצין או קצינה? אלה דברים שקרו בעבר".

מה את חווית מאותו מחבל?
"חוויתי ממנו הטרדות מילוליות במשך תקופה מסוימת, אבל לא התייחסתי אליו. מבחינתי הוא היה כלום ושום דבר. בדרך כלל לא היו שולחים אותי למשימות ביטחוניות, הייתי יותר באגף הפלילי. יום אחד שלחו אותי לקחת אותו מאגף לאגף והחוצפן הזה הרשה לעצמו לגעת בי. זאת הייתה חוויה לא נעימה. לא הסכמתי לעבוד יותר באגף, סירבתי בכל תוקף. ידעתי לאיזה מקום זה הולך".

עו"ד קרן ברק אמרה בשיחה עם N12, "למה בפרקליטות מתעקשים לא לפרסם את זה? לטעמי, עושה רושם שהפרקליטות מכסה על גרירת הרגליים בחקירת הפרשה. מזה חודשים רבים שעומדות בפני היחידה החוקרת מספר עדויות חדשות של סוהרות ששירתו, לרבות העדות של הסוהרת הילה, ועל פי הידוע לנו עד כה לא בוצעו פעולות חקירות משמעותיות".

"חוששני שכשיוסר צו הפרסום במלואו כולנו נבין שפרשת סרסור הסוהרות שנחשפה בשנת 2018 לא נחקרה לעומקה כלל, משום שהיום אנחנו כבר יודעים שהיא חמורה בהרבה ממה שהיה ידוע אז ונפרשת על פני תקופה ארוכה יותר. נראה כי המערכת מתקשה להסתכל לציבור ולחיילות מכלא גלבוע בעיניים, אבל לא רחוק היום והמדינה תצטרך להישיר מבט ולהתנצל בפניה ולקחת אחריות".

סייע בהכנת הכתבה: יובל אראל

תגובת שב"ס: "מדובר בחשדות חמורים על אירוע שאירע לפני מספר שנים. המידע נמצא תחת צו איסור פרסום ואנו נמתין לתוצאות החקירה המשטרתית ונפעל על פי הממצאים באפס סובלנות, בהתאם למדיניות הארגון".