מדוע תושבי רשות מקומית נאלצים לממן מכיסם הסכם שתיקה בעקבות תלונה של עובדת נגד המנהל שלה? עובדת במועצה האזורית חבל אילות טענה שמנהלה ביצע בה מעשים מגונים, נגע בה באיברים אינטימיים והניח את ידה על איבר מינו - כך פורסם אמש (ראשון) ב"המהדורה המרכזית". היא התנגדה ולטענתה בתגובה הוא התנכל לה עד שנאלצה לעזוב את התפקיד. ראש המועצה החתים את העובדת על הסכם שתיקה והיא תפוצה בעשרות אלפי שקלים.

העובדת הגישה תלונה במועצה שלאחריה המנהל הושאר בתפקידו והיא הוחתמה על הסכם שתיקה. לפי פרטי ההסכם, העובדת מתחייבת כי "עם קבלת תשלום הפשרה, אין ולא תהיה לה טענות כלשהן מכוח החוק למניעת הטרדה מינית". בתמורה, היא תפוצה ב-75 אלף שקלים: 10,000 שקלים ישלם המנהל ויתרת הסכום – 65 אלף – תשלם המועצה, כלומר התושבים, בעבור הסכם השתיקה. על ההסכם חתום ראש המועצה עצמו, חנן גינת.

"היה ראוי שגוף ציבורי יטפל בצורה הוגנת בעובדת שמלינה על הטרדות מיניות לכאורה", טען תושב האזור, אילן ברגמן, שנלחם בהחלטה. "ראש מועצה שבוחר לשלם כספי ציבור במחשכים, וכל זאת על מנת להסתיר את האמת זה טיפול מחפיר, הוא מעניק פרס למטריד מינית לכאורה שעד רגע זה עובד במועצה".

תגובת המועצה האזורית חבל אילות: המועצה האזורית חבל אילות פועלת למנוע כל אירוע של הטרדה ואלימות כדי שלכל העובדות והעובדים יהיה מרחב בטוח בעבודה. מבלי להיכנס לפרטי המקרה מטעמים מובנים של צנעת הפרט, נציין כי טיפול המועצה בתלונה שהוגשה אליה בוצע באופן מקצועי ורציני בליווי משפטי ובייעוץ עם אנשי מקצוע. כמו בכל מקרה מסוג זה, עמדו בפני המתלוננת שלוש אפשרויות: הגשת תלונה במשטרה, הגשת תביעה אזרחית והגשת תלונה לארגון. משהחליטה המתלוננת להגיש תלונה להנהלת הארגון, פעלה המועצה, כאמור, כפי שנדרש ממנה. לעניין התשלום למתלוננת - בתחילת ההליך דרשה המתלוננת סכום כספי גדול מאד כפיצוי על עוגמת הנפש שלטענתה נגרמה לה. בהתאם לחוות דעת משפטית, החליטה המועצה להשתתף בתשלום סמלי ובכך לחסוך הליך משפטי ארוך ויקר.