N12
פרסומת

חשד: שלושה חיילים תיעדו עצמם מקיימים יחסי מין עם חיילת ללא ידיעתה

החיילים נחשדו תחילה באונס, אך לאחר שבמצ"ח גבו עדות מהחיילת שהייתה מעורבת באקט החשד שונה • כעת מיוחס להם חשד לקיום יחסי מין אסורים במסגרת צבאית ותיעוד של האקט ללא הסכמה • החיילים נעצרו תחילה במסגרת פרשה אחרת, והסרטון התגלה במהלך החקירה • השלושה שוחררו למעצר בית

גיא פלג
פורסם: | עודכן:
אילוסטרציה
חשד: תיעדו חיילת במהלך יחסי מין ללא ידיעתה (תמונת ארכיון) | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

שלושה חיילים המשרתים בבסיס תל השומר נעצרו בחשד שתיעדו את עצמם מקיימים יחסי מין עם חיילת בתוך תחומי הבסיס ללא ידיעתה של המצולמת. האקט המיני התקיים במהלך חודש יולי, והפרשה החלה עם מעצרם של החיילים במסגרת חשד לעבירת אחרת. לפני כשבוע, במהלך החקירה, שלהם התגלה הסרטון בטלפון של אחד מהם.

החשד הראשוני על בסיס הצפייה בסרטון ייחס לחיילים אונס של החיילת, ומעצרם הוארך בעקבות החדש. לאחר שבמצ"ח הגיעו לחיילת וגבו את עדותה היא סיפרה שיחסי המין התקיימו בהסכמה, אך שהיא לא הסכימה לצילום שלהם. על כן עודכן החשד לקיום יחסי מין שאסורים במסגרת צבאית ולתיעוד בסתר של האקט המיני, ואתמול (שלישי) שלושת החיילים שוחררו למעצר בית.

בימים אלה מתנהל משפטו של סא"ל דן שרוני, שנאשם שצילם חיילות שהיו כפופות לו במצבים אינטימיים ללא ידיעתן וחדר למכשירים האישיים שלהן. לפי הסדר הטיעון שסוכם עימו הוא יודה בכ-70 עבירות של מעשים מגונים, פגיעה בפרטיות, חדירה לחומר מחשב ועבירות נוספות.

תגובת דובר צה"ל: במסגרת חקירת מצ"ח, אותרו סרטונים המתעדים מגע אינטימי בין חיילים. שלושה חיילים נעצרו בחשד לביצוע עבירות מין שונות. לאור התפתחויות בחקירה, ובמצב הראייתי הקיים, נמצא כי יש לשחרר שניים מן החיילים ממעצר בתנאים מגבילים. חייל שלישי, החשוד בביצוע עבירות מתחום הסמים, עדיין נתון במעצר.
נפגעת העבירה מלווה על-ידי הגורמים הרלוונטיים בצה"ל. צה"ל רואה בחומרה כל מקרה של פגיעה על רקע מיני, וימשיך לפעול באופן נחרץ למיצוי הדין עם כל מי שייכשל במעשים אלה.