N12
פרסומת

נכנס מדלת הכניסה ולקח מחשב: דר רחוב מואשם בפריצה וגניבה מביתו של אהרן ברק

לפי כתב האישום, דר הרחוב נכנס לבית בעת שהמפתח נותר בדלת הכניסה ונשיא ביהמ"ש העליון לשעבר שהה בבית יחד עם אשתו • הנאשם גנב מתוך חדר העבודה מחשב נייד בשווי כ-4,000 שקלים ויצא מהדירה עם המפתחות • לחובת דר הרחוב 9 הרשעות קודמות בגין עבירות רכוש, והוא שוחרר ממאסר בפברואר האחרון

אור רביד
פורסם:
אהרון ברק
אהרון ברק | צילום: מתוך כנס הדמוקרטיה השנתי
הקישור הועתק

דר רחוב כבן 30 מתל אביב מואשם בכך שפרץ לביתו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק לפני כשלושה חודשים. בכתב האישום שהוגש היום (חמישי) לבית משפט השלום בתל אביב, מיוחסות לדר הרחוב התפרצות למקום מגורים וגניבה. בנוסף לכתב האישום הוגשה לבית המשפט גם בקשה למעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

לפי כתב האישום, דר הרחוב נכנס לדירתו של אהרן ברק ברחוב דובנוב בתל אביב בעת שהמפתח נותר בדלת הכניסה לדירה בטעות. לאחר שנכנס לתוך הדירה, בזמן שאהרן ברק ואשתו שהו בה, הוא גנב מתוך חדר העבודה בדירה מחשב נייד מסוג DELL בשווי מוערך של כ-4,000 שקלים ויצא מהדירה עם צרור המפתחות, כאשר דלת הכניסה נותרה פתוחה לרווחה.

כתב האישום נגד דר הרחוב מייחס לו התפרצות לדירה בכוונה לבצע בה גניבה, ואף גניבת רכוש מתוכה. בחקירותיו, הכחיש הנאשם כי פרץ לדירה, ואמר כי כלל אינו מכיר את הרחוב שבו בוצעה הפריצה. לחובת דר הרחוב 9 הרשעות קודמות בגין עבירות רכוש רבות.

הנאשם הורשע לאחרונה בשנת 2021 ונגזרו עליו 13 חודשי מאסר בפועל, מהם שוחרר בתחילת פברואר האחרון. בנוסף לעונש המאסר שאותו ריצה, נגד דר הרחוב עומד גם עונש של 6 חודשי מאסר על תנאי על אותה ההרשעה.

עו"ד יעל פינקלמן ניסן, שמייצגת מטעם הסניגוריה הציבורי את הנאשם, מסרה כי "מדובר בדר רחוב ללא משפחה ועם נסיבות חיים לא פשוטות. הוא מכחיש את האישום נגדו. לאחר שאקבל את חומר החקירה ואלמד אותו, אציג את טענותי בבית המשפט".