N12
פרסומת

קטין מרמאללה נאשם ברצח: דרס למוות את השוטר ברק משולם

לפי כתב האישום, בן ה-17 נכנס ללא אישור לישראל, גנב רכב ודהר איתו ללא אורות כדי להוציאו מישראל • המשטרה שעקבה אחרי הרכב הודות למערכת "איתוראן", ניהלה מרדף אחרי הנאשם, שניסה להימלט • כשהגיע למחסום משטרתי דרס את השוטר ברק משולם למוות

אור רביד
פורסם:
השוטר שנרצח רס"ר ברק משולם ז"ל
השוטר שנרצח רס"ר ברק משולם ז"ל | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

לאחר חקירה שנוהלה על ידי היחידה ללוחמה בפשיעה במרחב שרון - פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (שני) כתב אישום נגד קטין מאזור רמאללה, שדרס את השוטר ברק משולם ז"ל בחודש שעבר. על פי כתב האישום, הנאשם, כבן 17, נכנס לישראל ללא אשרת כניסה, גנב רכב ונהג בו מחולון לכיוון צפון, במהירות גבוהה וללא אורות דרך, זאת במטרה להוציאו מישראל. היות וברכב הותקנה מערכת של חברת "איתוראן", עם גניבת הרכב, נמסרה תלונה למשטרה.

בסמוך למחלף גנות, הבחינו השוטרים ברכב, הפעילו סירנה וכרזו כמה פעמים לנאשם לעצור -בעברית ובערבית. הנאשם, שהבחין בניידת הסיור שדלקה אחריו, לא נענה לקריאותיהם של השוטרים ונהג צפונה לכיוון צומת רעננה בפראות, במהירות ממוצעת של 145 קמ"ש.

בעקבות דיווח אודות מסלול נסיעתו של הנאשם בקשר המשטרתי, נסע השוטר ברק משולם ז"ל לעבר צומת רעננה וחסם אותו לנסיעה לבאים מכיוון דרום. הנאשם, שהתקרב לצומת רעננה, הבחין מבעוד מועד במחסום, ובתגובה לכך סטה בחדות לנתיב לפניה ימינה.

השוטר שנרצח רס"ר ברק משולם ז"ל
ברק משולם ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

משולם ז"ל, אשר הבחין בשינוי כיוון נסיעתו של הנאשם, רץ, נעמד על אי התנועה שישנו בצומת ופרס במהירות מחסום דוקרנים נייד על מנת לעצור את הנאשם. בעוד המנוח עומד על אי התנועה, המשיך הנאשם בנסיעתו ועלה על אי התנועה עם הרכב במהירות גבוהה ובפראות תוך שהוא פוגע עם החזית הימנית של הרכב במנוח. כתוצאה מהדריסה, נגרמה למנוח בין היתר, חבלת ראש קשה, ומותו נקבע במקום.

לאחר הדריסה, הנאשם המשיך בנסיעה מהירה עד שפגע בצינור בבטון, אז הוטח בעוצמה רבה ונבלמה מהירות נסיעתו. הוא המשיך להימלט מהשוטרים בריצה, דרך צמחייה, לתוך העיר כפר סבא ולא נענה לקריאותיהם גם כשירו מספר יריות באוויר. כחצי שעה לאחר האירוע הנאשם אותר ונעצר בעיר כפר סבא.

פרסומת

כתב האישום מייחס לנאשם עבירות של רצח בנסיבות מחמירות, כניסה לישראל בניגוד לחוק, גניבת רכב, נהיגה בלי רישיון נהיגה, נהיגה ללא פוליסת ביטוח בתוקף, סיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, חבלה במזיד והפרעה לשוטר. במקביל, הוגשה היום בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים