במשטרת ישראל מרוצים מהתוצאות בתום 3 חודשים למבצע "מסלול בטוח" למיגור הפשיעה בחברה הערבית. מתוך 462 חשודים שסומנו על ידי חטיבת המודיעין במשטרה כ"מחוללי פשיעה" נעצרו 98 איש - ונגד 85 מהם כבר הוגשו כתבי אישום. במשטרה מקווים שעד תום שנת הפעילות, בעוד 9 חודשים, יושלם הטיפול בכל החשודים שסומנו.

משטרת ישראל פועלת במגזר הערבי (צילום: משטרת ישראל)
פעילות במבצע למיגור הפשיעה | צילום: משטרת ישראל

נוסף על כך מתבצעת פעילות מול 3 ארגוני פשיעה שמתוכם סומנו 109 יעדים. מתוכם הוגשו עד כה 14 כתבי אישום ונתפסו 36 כלי רכב בשווי של כ-15 מיליון שקלים. במשטרה מציינים שבפעילות מול ארגוני הפשיעה ממדי ההצלחה מטבע הדברים פחות מרשימים, כי יש קושי גדול הרבה יותר בפעילות נגדם. מבחינת המשטרה אם יצליחו לנטרל 50% מהיעדים שסומנו בתשעת החודשים הקרובים - זה ייחשב הצלחה גדולה.

בתדרוך שהעביר היום לתקשורת נצ"מ דרור אסרף, קצין מודיעין במטה הארצי וממובילי המבצע, הוא הגדיר את המבצע כהצלחה גדולה מעבר למצופה. לדבריו, כבר עכשיו מזהים השפעה של ממש ברחוב הערבי, ורואים ירידה כמעט בכל עבירות הרחוב במגזר: בעיקר ירידה דרמטית באירועי ירי, במעשי שוד, בגניבות ובאלימות רחוב.

ניצב משנה דרור אסרף (צילום: דוברות המשטרה)
ניצב משנה דרור אסרף, ראש מת"מ מפקדת תפקידים מיוחדים וסגן ראש חטיבת המודיעין‎ | צילום: דוברות המשטרה

לדברי נצ"מ אסרף, בתום 3 חודשים של פעילות – במשטרה שמים לב שהחברה הערבית מתחילה לעזור, לעודד ולעיתים אפילו תומכת בגלוי בפעילות המשטרתית. הוא הוסיף כי זה הגיע לידי כך שגורמים עבריינים במגזר מתחילים להרגיש שהם מאבדים את הרחוב הערבי.

מעבר לכתבי האישום שהוגשו, נתפסו בסך הכול 58 רכבי יוקרה ו-217 אמצעי לחימה - ובהם 32 אקדחים, 42 רימונים, 20 רובים, 11 קרלו, 6 מטענים ו-3 פגזים ופצמ"רים. כמו כן נתפסו 20 מיליוני שקלים במזומן.