מח"ש הודיעה היום (שני) כי החליטה לא להעמיד לדין פלילי את ניצב משנה עו"ד שרית פיליפסון, שכיהנה כראש מחלקת תביעות תעבורה לשעבר במשטרה, בגין פרשת מצלמות המהירות ב-2018. בנוסף, ייגנז המישור הפלילי גם נגד התובע המשטרתי בדימוס, רב פקד דוד כתר.

החשדות נגעו לדיון ב-9 תיקי תעבורה, ובהם עלתה סוגיית אמינות הדוחות שהופקו באמצעות מצלמות המהירות של מערכת אכיפה אלקטרונית בשם א'-3. בית המשפט מתח אז ביקורת על אופן ניהול ההליך על ידי התביעה המשטרתית, ועל כך שלא העבירה חומר חקירה המצביע על כך שעדותו של מומחה מטעם מכון התקנים הייתה שקרית לכאורה. לאחר הגשת תלונה בעניין, נפתחה חקירה פלילית נגד פיליפסון והיא הועברה מתפקידה.

אך היום, לאחר חקירה מקיפה, הוחלט גם על דעתו של פרקליט המדינה כי התשתית הראייתית לא עומדת ברף הנדרש להעמדה לדין פלילי. "מחומר הראיות עולה כי על אף הכשל בהתנהלותם של השניים שלא העבירו להגנה חומרי חקירה שהיו ברשותם – לא ניתן לשלול את גרסתם ולפיה לא הייתה להם כוונה לשבש הליכי משפט", נמסר ממח"ש. לצד זאת, החליטה מח"ש להמליץ להעמיד לדין משמעתי את נצ"מ פיליפסון, "בשים לב להתנהלותה, שאינה הולמת שוטר בכלל, וקצין משטרה בכיר בפרט".

מצלמת מהירות (צילום: מערכת אוטו)
לא ניתן לשלול את הגרסה כי הקצינים לא התכוונו לשבש, אילוסטרציה | צילום: מערכת אוטו

עו"ד איריס ניב סבאג ממשרד שינמן נגב ניב, המייצגת את נצ"מ שרית פיליפסון, מסרה: "לכל אורך הדרך נצ"מ פיליפסון שיתפה פעולה עם החקירה, ואני שמחה שבסופו של דבר התברר כפי שסברנו מההתחלה, שהיא לא עברה כל עבירה. נצ"מ פיליפסון פעלה במסגרת תפקידה, במקצועיות, ללא דופי ובהתאם לאחריותה וסמכותה".

עוד הוסיפה עורכת הדין ניב סבאג: "דעתנו היא כי אין מקום להעמיד את נצ"מ פיליפסון לדין משמעתי מאחר שפעלה כראוי, יחד ובתיאום עם הממונים עליה במשטרה ובפרקליטות המדינה. אני בטוחה שבטרם תתקבל החלטה שכזו, ישמעו טענותינו כי גם להליך כזה אין מקום. לנצ"מ פיליפסון נגרם עוול גדול ולא מוצדק ופגיעה בשמה הטוב במשך שלוש שנים וחצי, ולכן ההחלטה לגנוז את התיק הפלילי בעניינה ראויה".