‏פרסום ראשון: משפחת גרוס, שאיבדה שתיים מבנותיה באסון ההדברה לפני כ-8 שנים, תפוצה ב-3.5 מיליון שקלים. את הפיצוי ישלמו המדביר ורשת מרפאות טר"מ - שאליה הגיעה המשפחה כשהבנות חשו ברע לאחר ההדברה בביתם, אך הרופא קבע שמדובר ככל הנראה בווירוס. כך הוחלט בסוף השבוע בבית המשפט המחוזי בירושלים.

בפסק הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים נכתב: "הנתבע עשה שימוש בחומר קטלני האסור לשימוש בדירת מגורים, תוך מודעות לאיסור. הוא יצר את הסיכון ואפשר את התממשותו. ובאשר לטר"מ - אחריותה מתבטאת בכך שהרופא מטעמה לא התייחס באופן מספק לדברי המשפחה ולפיהם נעשתה הדברה בביתם ולא בחן את משמעויותיה של אפשרות זו. אכן היה באפשרותו למנוע את התוצאה".

אביגיל ויעל גרוס ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה)
האחיות גרוס ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

עו"ד יובל ראובינוף, בעלים של משרד עו"ד גבריאל ראובינוף המייצג את משפחת גרוס, מסר: "במסגרת פסק הדין, בית המשפט קיבל את כל טענות ההורים כלפי חדר המיון הקדמי של טר"מ. בית המשפט קבע שבהתחשב בעובדה שההורים מסרו לרופא טר"מ על העובדה שנעשתה הדברה בביתם, לא היה מקום להניח שמדובר בהרעלת קיבה גרידא, ולשלוח את ההורים והילדים חזרה הביתה.  אין מחיר לחיים שנגדעו בגיל כל כך צעיר, אך נחמה פעוטה יש בעובדה שבית המשפט קבע סטנדרט של התנהלות שאולי ימנע הישנות מקרים דומים בעתיד".

בינואר 2014 נפגעו יעל ואביגיל גרוס ז"ל, בנות שנה וחצי וארבע, כתוצאה משאיפת חומר רעיל שפוזר בביתן שבירושלים, ונפטרו זמן קצר לאחר כן. שני אחיהן, מיכאל ויצחק, נפגעו קשה באותו אירוע. כשנה וחצי לאחר האסון של משפחת גרוס, הגישו ההורים תביעה בסך 11 מיליון שקלים נגד המדביר יוסי ברקן ומרפאת טר"מ.

זירת האירוע והמדביר ברקן (צילום: זיו ביניונסקי)
צילום: זיו ביניונסקי

בנוסף לפיצוי, הורשע המדביר ברקן בינואר 2017 בשתי עבירות של הריגה וארבע עבירות של חבלה חמורה במסגרת הסדר טיעון, ונגזרו עליו 3 שנות מאסר. ההסדר נחתם לאחר בחינת מכלול נסיבות העניין, כולל חוות דעת פסיכיאטריות שניתנו - האחת לבקשת ההגנה והשנייה לבקשת התביעה - המעידות על מצבו הרפואי הבעייתי של ברקן בעת ביצוע העבירה. ההסדר נחתם לאחר שהוצג בפני בני משפחת גרוס, נפגעי העבירה, אשר הביעו הסכמתם למתווה שגובש ולעונש שהוסכם בין הצדדים.