הכתב מתגונן - וגם עולה למתקפה: שורת הכתבות ב"כלכליסט" שטענו לשימוש פסול של המשטרה ברוגלות (בעיקר של NSO) עוררו סערה וקריאות לוועדת חקירה. עם זאת, הצוות שבדק את הנושא טוען כי התגלה רק מקרה אחד שקשור לתיקי נתניהו - ובמשטרה ממשיכים להכחיש את רוב ההאשמות. הערב (שבת) פרסם הכתב תומר גנון הבהרה - והצהיר: "סיכנתי את שמי הטוב לא בגלל תמימות. רק כי בדקתי את העובדות".

ביום שני ידון בית המשפט המחוזי בירושלים, שבו מתנהלים תיקי נתניהו, בהשלכות הממצאים על המשפט - לאחר שהתגלה שתוכנה של NSO אכן הופעלה על המכשיר של עד המדינה שלמה פילבר. בפרקליטות ציינו כי ניסיון להפעיל את הרוגלה על מכשיר הטלפון של איריס אלוביץ', מבעלי וואלה! לשעבר, לא צלח. 

גם במערכת הפוליטית וגם בכלי תקשורת מתחרים קראו ל"כלכליסט" ולתומר גנון לפרסם הוכחות לטענות. גנון התייחס לכך הערב וכתב "נשבעתי למקורותי - אגן עליכם עד שכל האמת תתגלה. הבטחתי: אעשה כל שביכולתי שלא תגמרו כמו ליאורה גלאט ברקוביץ', ענת קם, או אדוארד סנודן. התחייבתי: אגן על כל היקר לכם - חירות, משפחה, קריירה - כי בחרתם לא לשתוק ולחשוף את האמת".

השבוע פורסמו ב"מהדורה המרכזית" הממצאים של צוות הבדיקה לפרשת הריגול המשטרתי בראשות עו"ד עמית מררי, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה. הצוות קבע כי לא בוצע ריגול אחר אזרחים רבים המוזכרים בפרסומים בכלכליסט, כגון מנכ"לי המשרדים קרן טרנר, שי באב"ד, אמי פלמור וכן אבנר נתניהו, אבירם אלעד ועוד.

לצד זאת, ברשימות שפורסמו בכלכליסט מופיעים כמה חשודים, כמו ראשי עיריות, אנשי עסקים ועוד, שבעניינם בדיקת צוות מררי העלתה שאכן היו האזנות סתר, אך לא האזנות שחרגו מצו. במקרה של עד המדינה שלמה פילבר נאספו פרטים נוספים על אלו שכלל הצו - אך לפי הפרקליטות המידע לא הועבר לתביעה. קודם לכן הפרקליטות הודיעה כי נבדקו 1,500 מספרים, אבל גם לאחר שבוצעה פריצה אחת למכשירו של פילבר - הדברים פשוט נשארו בידי צוות הסייבר ולא הועברו לפרקליטות.