המשטרה מגבירה הילוך באכיפה בחברה הערבית: בפעילות נרחבת של המשטרה במטרה למנוע את מה שנהיה מכת מדינה, הוגדרו 200 גורמי פשיעה עיקריים -  שנגדם יתמקדו פעולות האכיפה. בשבוע האחרון בלבד בוצעו עשרות חיפושים, נעצרו 39 חשודים ועשרות נהגים הורדו מהכביש.  

בתדרוך של ראש מחלקת חקירות במטה הארצי, זיו שגיב, נחשפו נתוני הפעילות של מבצע "מסלול בטוח", שבו פועלים באופן משולב כל גורמי האכיפה בשבוע האחרון ויימשך חצי שנה.

במהלך השבוע האחרון החלה אכיפה ממוקדת במגרשי רכב, מגרשים לשטיפת מכוניות, מוסכי רכב לא מורשים ובחברות פירטיות למילוי בלוני גז. תחום נוסף שהמשטרה התמקדה בו הוא ההברחות הבלתי חוקיות של ביצים ובשר במגזר.

ניידת משטרה (צילום:  GALI TIBBON/AFP via Getty Images)
עשדרות עצורים בשבוע אחד | צילום: GALI TIBBON/AFP via Getty Images

במסגרת הפעילות נעשו 61 חיפושים, 39 חשודים נעצרו, התבצעו 19 תפיסות של אמצעי לחימה, 16 תפיסות של כלי רכב, 7 בתי עסק נסגרו והוגשו 4 כתבי אישום נגד מחוללי פשיעה כאלה, 2 מהם נשלחו למעצר עד תום ההליכים.גם באגף התנועה הורחבה הפעולה בשבוע האחרון: באכיפה בכבישים ביישובים ערביים נעצרו 3 נהגים, 19 מכוניות הושבתו ועוד עשרות מכוניות הורדו מהכביש.

מבצע "מסלול בטוח" החל ב-17 באוקטובר וצפוי להימשך חצי שנה. לפי הנתונים שמסרה המשטרה, בשבוע הבא תתקיים פעילות בולטת וממוקדת נגד צ'יינג'ים במגזר. 

_OBJ

חלק מראשי הרשויות משתפים פעולה עם מבצע האכיפה, הן בצורה גלוי והן באופן סמוי. הפעילות כולה נעשית בשיתוף שב"כ, בעיקר בכל מה שמוגדר פעילות נגד אובייקטים שעוסקים גם בפח"ע. השב"כ מסייע גם בהעברת מידע מודיעיני למשל על פעילות בנשק.

השב"כ הוא לא הארגון היחיד שמשתתף במשימה;  נציגי אכיפה של המל"ל, משרד המשפטים, רשות המיסים וגופים ומשרדים ממשלתיים נוספים יושבים באופן קבוע בצוות שאוספים את המידע ומתווים את תוכניות הפעולה להמשך.