26 חשודים נעצרו הבוקר (רביעי) בחשד שהשתתפו בהונאת הענק בסחר במטבעות וירטואליים בארצות הברית. מרבית המעצרים התבצעו בתל אביב, לאחר התראה שהתקבלה מה-FBI, אך מעצרים התבצעו גם באוקראינה ובמדינות באפריקה. המשטרה מעריכה כי שווי השלל שנתפס עומד על יותר מ-7 מיליון דולר.

מהחקירה עולה כי עשרות רבות של אמריקנים, מרביתם צעירים מאוד, נעקצו לאחר שהוצע להם לרכוש מטבעות וירטואליים ברשת. לפי החשד, נציגי החברה עבדו בשיטת "פישינג" ופנו ברשת לגולשים בהצעות קופצות עם הצעות מפתות לעסקאות "פורקס במטבעות דיגיטליים", תוך הבטחת רווח משמעותי. מיד לאחר שהגולשים "רכשו" מטבעות – נהגו המציעים להיעלם.

החברה החליפה מיקומים מפעם לפעם על מנת לטשטש עקבות, ועבדו במקביל מישראל, אוקראינה ואפריקה. עם זאת, רק מעצרם של שניים מהחשודים הוארך עד ליום שישי לפחות וה-FBI  צפוי לבקש את הסגרתם לארצות הברית. ההערכה היא כי מרבית העצורים ששוחררו עבדו באפליקציות וירטואליות ולא עסקו בעוקץ עצמו. במשטרה מעריכים כי מנהל החברה נמלט מהארץ.

הונאה בינלאומית במטבעות דיגיטליים (צילום: דוברות המשטרה)
פשיטת המשטרה על משרדי החברה, לפנות בוקר | צילום: דוברות המשטרה

החשודים המרכזיים חשודים במרמה בנסיבות מחמירות, איסור הלבנת הון וקשירת קשר לביצוע פשע. לצד הארכת המעצר, השופט אישר לעכב את פרסום שמם של החשודים עד למחר. "אין מדובר בהליך שגרתי והחקירה שנתבקשה על ידי ה-FBI היא חקירה מורכבת, שבחלקה גם טכנולוגית", הבהיר השופט. "בשלב זה, הסכום המיוחס במרמה הוא כ-7 מיליון דולר".

החקירה נמשכת בשלב הזה בעיקר בישראל וכעת המשטרה מתרכזת באיתור חשודים נוספים וכלל הראיות שקשורות לעסקאות, שכולן נעשו בחו"ל. במהלך מעצר החשודים, נתפסו גם מסמכים, ציוד אלקטרוני רב ומחשבים ששימשו אותם לפי החשד.

מרבית החשודים טענו בחקירתם שאין להם מושג על הפרשה וכי הם לא ידעו שמדובר בעוקץ והונאה. הם הכחישו כל מעורבות בחשדות המרמה והלבנת ההון - המיוחסות להם. עו"ד בנימין מלכא ואלון אייזנברג שמייצגים חלק מהחשודים אמרו שהצעירים שאותם הם מייצגים מכחישים את החשדות נגדם, וכי הם מאמינים שהם ישתחררו בקרוב. הם הדגישו כי מבחינתם היה מדובר בעבודה רגילה ושגרתית והם לא עסקו בהונאה או עקיצה.