N12
פרסומת

תלמידה מהתיכון בדרום על פרשת עבירות המין: "אנחנו מאוד נסערים ופוחדים, הכתובת הייתה על הקיר"

על רקע הפרשה החמורה שמטלטלת את התלמידים והסביבה, שלי לוי, שלומדת בבית הספר הגיעה לריאיון באולפן והביעה דאגה: "אנחנו חווים חוסר מוגנות ועל כך שבתנו" • לדבריה, בארבע השנים האחרונות היו אירועי אלימת שונים בבית הספר שלא טופלו כראוי: "זה לא עוזב אותנו, היו מקרים קשים גם כלפי מורים"

גדעון אוקו
שישי בחמש
פורסם:
הקישור הועתק

בצל פרשת עבירות המין החמורה שממשיכה להסעיר את התלמידים, ההורים והמורים בתיכון בדרום - שלי לוי, שלומדת בכיתה י"ב בבית הספר השש-שנתי, הגיעה לריאיון באולפן והתייחסה לתחושות הקשות שמלוות אותם בתקופה האחרונה. לדבריה, אירועי האלימות מטלטלים את בית הספר בשנים האחרונות: "זה קיים בארבע השנים האחרונות ולא עוזב אותנו. בכל פעם צץ אירוע אלים חדש, הכתובת הייתה על הקיר".

פרשת עבירות המין בדרום - סיקור N12:

"זה בית ספר שבמהלך השנים שם בראש מעיניו את כל מה שקשור בעניין החברתי והאושר של התלמידים. עם זאת, בשנים האחרונות קרו מקרים קשים וחריגים שגרמו לתחושת חוסר מוגנות בקרב התלמידים - ועל כך שבתנו", סיפרה לוי. "אנחנו מאוד נסערים, השכבה שלי מנסה לעבוד בשיתוף פעולה עם המורים כדי לייצר תחושת מוגנות ואווירה טובה בבית הספר".

בית ספר
לוי: "אנחנו מאוד נסערים". אילוסטרציה | צילום: חדשות 12

"חווים פחד וחוסר מוגנות כתוצאה מהאלימות"

לוי התייחסה לשביתה שיזמה עם חבריה לספסל הלימודים - בעקבות החששות שמציפים אותם: "ארגנתי את השביתה ויחד עם יו"ר מועצת התלמידים כתבנו מכתב על התחושות שלנו כתלמידים שרצינו להפנות לראש המועצה ולראשי מנהל החינוך במועצה, כדי שיבינו מה אנחנו חווים כתלמידים. אנחנו חווים פחד ותחושת חוסר מוגנות שנגרמת כתוצאה מאלימות פיזית, מילולית ומינית".

על הפרשה הקשה שעליה מוטל צו איסור פרסום גורף: "זה מקרה מזעזע, בהחלט זה היה חמור ומקווה שיטפלו בו". לדבריה, תקופת הקורונה הובילה להדרדרות במקרי האלימות עם החזרה לבית הספר: "הורגשה הקצנה במקרי האלימות והיו מקרים קשים אפילו כלפי מורים. גם המורים בבית הספר ניסחו מכתב שבו הם זועקים על כך שאין להם כלים כדי לעזור לנו התלמידים לקבל את התמיכה שאנחנו דורשים".

פרסומת

בזמן שהחשדות החמורים נגד הנערים שמעורבים בפרשה הולכים ומתחזקים וכמה ימים אחרי שמנהל בית הספר פוטר מתפקידו, לוי מבהירה: "המנהל פוטר ללא קשר לפרשה המדוברת, זה היה מתוכנן מתחילת השנה". עוד היא הוסיפה כי "גם המועצה הוציאה מכתב חדש שבו פירטה מה היא הולכת לעשות ולשפר, אך הוא עוסק ברובו במענה שמקבלים תושבי מועצה אזורית מסוימת - וכך נותרים כל כך הרבה תלמידים שלא מקבלים מענה".

לדבריה, אוזלת ידה של מערכת החינוך במתן הסברה ושיעורי חינוך מיני משפיעה על מקרים מהסוג הזה. "אלו  דברים קריטיים שאם היו מדברים איתנו עליהם קודם לכן - היינו נמנעים ממקרים ופרשות שיש בשנים האחרונות בבית הספר שלנו".