שנתיים אחרי הרצח שהפך לסמל של המאבק באלימות כלפי נשים, אלירן מלול הורשע היום (רביעי) בבית המשפט המחוזי בירושלים ברצח בנסיבות מחמירות של אשתו לשעבר מיכל סלה. מלול נכנס אל האולם שהיה מלא עד אפס מקום במשפחתה ובחבריה של מיכל ז"ל. גזר הדין של מלול ייקבע בהמשך. "דבר לא יחזיר את מי שאיננה עימנו עוד, תקוותנו כי ההכרעה תתרום למאבק באלימות נגד נשים", אמרו השופטים, שבמקביל האריכו את מעצרו בשלושה חודשים עד ל-25 בינואר. 

לפני שהורשע התקיים דיון על פרסום של קטעים מחומרי החקירה שעליהם חל צו איסור פרסום. אחת החברות של מיכל התפרצה לכיוונו של אלירן בצעקות: "הוא אפס". משפחתה של מיכל שהגיעה לבית המשפט פרצה בבכי כאשר השופטים הקריאו את החלטתם. "אנחנו מתכוונים לבקש מבית המשפט להטיל את הפיצוי המקסימלי באמצעות תסקיר נפגעי עבירה", אמר עורך דינה של המשפחה. "הנזקים לבתה של המנוחה, להורים ולאחיות. אנחנו מבקשים מבית המשפט לפצות את בני המשפחה כנפגעי עבירה". 

מיכל סלה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
מיכל סלה ז"ל | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק

לילי בן עמי, אחותה של מיכל, אמרה על מלול: "אנחנו מקווים שיינמק בכלא, שלא יראה אור יום וגם שלא ייצא לחופשות כמו שקורה עם רוצחים במדינת ישראל - יש רשות לשיקום האסיר ואין רשות לשיקום הקורבן. אנחנו נמשיך להיאבק, אנחנו יודעים שיש להכרעת הדין הזאת משמעות הרבה יותר מאשר למשפחה שלנו, אנחנו כל יום מקבלות פניות מנשים וממשפחות".

"שום דבר לא היה יכול להכין אותנו למה שעברנו עכשיו כל המשפחה", הוסיפה בן עמי. "זה היה מאוד קשה ומאוד מטלטל. מיכל קיבלה צדק היום. הרוצח האכזרי אלירן מלול קיבל את העונש החמור ביותר בספר החוקים".

בהחלטתו של השופט אלי אברבנאל, שקיבלה את הסכמתם של שני השופטים האחרים בהרכב, ארנון דראל וחיה זנדברג, הוא כתב: "כבת 32 הייתה מיכל סלה ז"ל בעת שהנאשם גדע את חייה. אישה צעירה זו, אם לילדה בת חודשים אחדים שאותה אהבה מאוד, הייתה מוקפת במשפחה רחבה ובידידים רבים, שאהבו והעריכו אותה. בטרם עת באו חייה של מיכל ז"ל אל קיצם, כשברקע מעשה קנאתו חסרת הגבולות של בן זוגה וחוסר יכולתו להשלים עם ההחלטה להיפרד ממנו".



"למרבה הצער האירוע אינו נדיר", הוסיף השופט אברבנאל, "נראה כי קצרה ידן של הרשויות מלהתמודד עם עבירות אלימות במשפחה, ובתוך כך עם התופעה הנוראה של רצח נשים בידי בני זוגן. ליבנו עם הבת ועם הוריה של מיכל. תקוותנו כי התהודה שניתנה למעשים נוראיים אלה תתרום ולו במעט למאבק בתופעת האלימות בכלל ובאלימות במשפחה בפרט".

"אין יסוד לדבריו שמיכל ניסתה להתאבד"

עוד נכתב כי למרות שלא היו לרצח עדים מלבד מלול עצמו - היו מספיק ראיות נסיבתיות בשביל ההרשעה: "הזוועה שהתגלתה לעיניהם של אנשי כוחות ההצלה בעת כניסתם לדירה מדברת במידה רבה בעד עצמה. על פי הראיות שנאספו על ידם ועל ידי מומחי המכון לרפואה משפטית, ניתן לקבוע ברמת הוודאות הנדרשת ממצאים עובדתיים משמעותיים הנדרשים לבירור האישום".

בית המשפט גם דחה את הגרסה שמסר מלול לשכנתו ולפיה מיכל ז"ל ניסתה להתאבד: "הנאשם לא חזר על טענה זו בחקירתו במשטרה ובעדותו, ובאי כוחו הבהירו בסיכומיהם כי זנחו טענה זו".

בחודש פברואר השנה העיד מלול לראשונה בבית המשפט וטען שהוא הקורבן בפרשה. בין היתר טען מלול שבמהלך האירוע מיכל דקרה אותו. מנגד הבהירה הפרקליטות שלא יכול להיות שמיכל דקרה את מלול כפי שאמר, מפני שהדקירות שהוא מתאר לא יכלו להיעשות על ידי מישהי שמאלית כפי שמיכל הייתה. עוד אמר התובע למלול שהוא טוען שהם שתו אלכוהול - אך בדמה של מיכל לא נמצאה עדות לכך.