גרסת הנאשם בריגול: עמרי גורן, שהועסק כעובד בביתו של שר הביטחון בני גנץ ונאשם שפנה מיוזמתו לגורם המזוהה עם אירן והציע לסייע בדרכים שונות לרגל אחרי השר, טוען שפעל ממני כלכלי, שלא הייתה לו כל כוונה לפגוע בביטחון המדינה – ובעיקר, הוא לא תיאר לעצמו מי הגורם עמו יצר קשר. 

בריאיון ל"שש" עם עודד בן עמי, סיפק פרקליטו, עו"ד גל וולף, את גרסתו של גורן לאירועים: "הוא לא תיאר לעצמו ולא חלם שהדברים יגיעו לאן שהגיעו. הוא מתאר שעשה זאת על רקע מצוקה כספית, לא הייתה לו כל כוונה לפגוע בביטחון המדינה. לא הייתה לו גישה לחומר או מסמכים מסווגים ולכן הוא לא תיאר לעצמו שיגיע למצב הזה היום".

הפרטים המלאים: עובד בביתו של גנץ נאשם בריגול

עוד הוסיף עו"ד וולף: "הוא לא תיאר לעצמו מי עומד בצד השני, אנחנו לא משוכנעים שמי שעומד בצד השני הוא גורם עוין. הוגש כתב אישום בדלתיים פתוחות, אין צו איסור פרסום ואנחנו יודעים מה קרה בדיוק. אם היה מידע מסווג או פוטנציאל לגרום נזק לביטחון המדינה אז אני מניח שהדלתיים היו סגורות ולא היינו מנהלים את הדיון הזה באופן פומבי".

עמרי גורן
"לא חלם לאן הדברים יגיעו". גורן



לטענת פרקליטו של גורן, סעיף האישום "ריגול" הוא אמנם חמור – אך כשמעמיקים בפרטים, מבינים שגורן לא פעל לרגל אחרי גנץ: "כשצוללים למהות מבינים שלא היה כאן פוטנציאל לפגוע בביטחון המדינה. העסיקו אדם ללא סיווג ביטחוני במקומות שבהם סבורים שאין מידע ביטחוני. הוא עבד בביתו של שר הביטחון והוא כלל לא היה חשוף ולא יכול היה להיחשף לחומרים מסווגים".

עו"ד גל וולף, פרקליטו של עמרי גורן החשוד בריגול  (צילום: חדשות 12)
עו"ד גל וולף | צילום: חדשות 12

העובד בבית גנץ לא עבר כל סיווג ביטחוני 

עוד הדגיש פרקליטו של גורן שהוא כלל לא עבר סיווג ביטחוני – וכי אם היה עובר בדיקה ביטחונית, סביר שהיה נפסל ולא עובד בביתו של גנץ. ואכן, נראה שאם גורן היה עובר בדיקה כזו - היו יכולים בקלות לגלות מי הוא ועל עברו הבעייתי. גורן, בן 37 מלוד, הורשע בעבר לא פחות מחמש פעמים בעבירות שונות - ועדיין עבד ללא הפרעה בביתו של שר הביטחון. 

גורמים בשב"כ אומרים שלאור המקרה, הם מבצעים בחינה מחדש של תהליכי האבחון הביטחוני סביב בעלי תפקידים הקרובים לאישים מאובטחים ושכבר הופקו לקחים לביצוע. בהתאמה מגבשים נהלים חדשים ותורת עבודה שנותנת מענה אל מול רמת האיום ופוטנציאל הנזק. עוד הבהירו כי ברור כי בתהליך שבוצע היה כשל בעבודת הפרט, שהיה צריך להיות מאותר עוד קודם לכן ולא לאפשר לאדם כזה לעבוד בסביבתו הקרובה של שר הביטחון.

תמונות של בני גנץ שהדליפו האקרים אירניים
תמונות של שר הביטחון שפרסמו בקבוצת Black Shadow

מוקדם יותר היום, הודיע שירות הביטחון הכללי כי גורן נאשם שפנה מיוזמתו לגורם המזוהה עם אירן והציע לסייע בדרכים שונות לרגל אחרי השרהרשעותיו היו בגין התפרצות, גניבה, הונאה בכרטיסי חיוב, גניבת כרטיס חיוב, ניסיון לגניבת רכב, קשירת קשר לביצוע פשע בריחה ממשמורת חוקית, זיוף ושימוש במסמך מזויף. הוא נידון ל-4 מאסרים בפועל, האחרון שבהם נמשך כ-4 שנים. באחד המקרים היה מעורב במספר מקרי שוד של בנקים.

בפסקי הדין התייחסו השופטים למצבו הכלכלי הקשה, וכן לעובדה שרוב מעשי השוד היו ללא הפעלת אלימות. ארבעה מתוכם בוצעו תוך הצגת פתק עליו נרשם שמדובר בשוד, אך המעשה החמישי בוצע באיומי אקדח גז. באחד המשפטים, בו עמד גורן לדין יחד עם בן משפחתו באשמת ביצוע שוד בנסיבות מחמירות, ביקש גורן שיתחשבו במצבו הכלכלי ובמצבו המשפחתי הרגיש, כמו גם לעובדה שהצטרף לתכנון השוד רק ביומיים האחרונים לביצועם, ובפועל, הוא כלל לא נכח בבנק.

גורן צילם פריטים בביתו של גנץ כדי להוכיח רצינות 

על פי כתב האישום שהוגש נגדו היום, במשך כמה שנים עבדו גורן ובת זוגו בעבודות משק בית וניקיון בביתו של גנץ. בחודש שעבר התפרסמו בכלי תקשורת בישראל כתבות על אודות מתקפות סייבר נגד מטרות ישראליות, שביצעה קבוצת ההאקרים המכונה Black Shadow, המזוהה עם אירן. בעקבות הפרסומים החליט גורן לפנות לקבוצה, ולהציע להעביר לה מידע מבית שר הביטחון.

עמרי גורן (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולם)
עמרי גורן. נקרא בעבר סרגיי גורוכובסקי | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המצולם

באמצעות אפליקציית טלגרם, גורן איתר כתובת של נציג קבוצת Black Shadow, פנה אליו בזהות בדויה והציג עצמו כמי שעובד אצל שר הביטחון הישראלי, וציין כי ביכולתו לסייע לקבוצה בדרכים שונות. עוד הוסיף, כי תמורת סכום כספי הוא יוכל להעביר מידע מהבית ואף הציע כי תועבר לו "תולעת מחשב", אותה ישתול במחשבו של השר.

על מנת להוכיח את יכולותיו, במהלך החודש צילם גורן מספר פריטים בביתו של השר ושלח לנציג הקבוצה בטלגרם. בין הפריטים שצולמו: שולחן עבודה, מחשבים, טלפון, טאבלט, קופסה ועליה תווית ובה פרטי שיוך צה"ליים ומספרים סידוריים, מארז ועליו מדבקה ובה כתובת IP, כספת סגורה ומכונת גריסה, מזכרות צבאיות שניתנו לשר בתפקידו הקודם כרמטכ"ל, תמונות ממוסגרות של השר ובני משפחתו, חשבון תשלום ארנונה של השר ועוד.