אלדד פרי, יזם הנדל"ן שנרצח הבוקר ברחובות, נקלע לאחרונה למשבר כלכלי חריף. החברה שבבעלותו התרסקה ורוכשי הדירות נותרו עם חובות עצומים. עו"ד שי גליקמן, שותף ומנהל מחלקת חדלות פירעון ושיקום חברות במשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', ייצג את אלדד פרי לאחר שעסקיו נקלעו למשבר, והכיר היטב את אלדד ז"ל ואת הקשיים שאליהם נקלעו עסקיו.

"הוא פנה אלינו כשהשותף השוויצרי שלו בשם חיים חמו החליט להגיש בקשה לפתיחת הליכים, בקשת פירוק נגד החברה, בעקבות סכסוך שהתגלע ביניהם", מספר עו"ד גליקמן ל-N12. "המשמעות הייתה, בטח אחרי שחמו שהיה בעל מניות בחברה הגיש בקשה כזאת, שצריך להיערך לזה שהחברה תלך לחדלות פירעון. הפעילות של החברה הייתה בעיקר בקידום וניהול של קבוצות רכישה, כך שהיו כמה פרויקטים בתהליך וכמה שהיו בשלב יותר מתקדם".

"באותו זמן נערכנו ושקלנו את האפשרויות", משחזר גליקמן. "הוא אמר שמבחינתו מה שמעניין אותו זה רק שבסופו של ההליך יהיה אפשר להחזיר את החובות, כמה שיותר חובות לכמה שיותר נושים, לקדם פרויקטים, ולהביא למצב שניתן יהיה גם להשלים פרויקטים וגם למסור דירות לרוכשים. בשעתו באמת לא התנגדנו לזה שהחברה תיכנס להקפאת הליכים, אבל רק בתנאי שזה ילך לכיוון של הבראה, של שיקום. ככה באמת ההליך התחיל בצו הקפאת הליכים ולא פירוק כמו שהתבקש במקור".

מארגן קבוצות הרכישה אלדד פרי (צילום: איל יצהר, גלובס)
יזם הנדל"ן אלדד פרי שנרצח ברחובות | צילום: איל יצהר, גלובס

מאז אותו דיון מונו שני נאמנים לחברה לאלעד מונה נאמן באופן אישי לנכסים שלו, עו"ד ארז חבר. "אני יכול לציין שהוא שיתף פעולה באופן מלא", אמר עו"ד גליקמן. "אני הייתי לפחות בשתיים-שלוש חקירות אצל הנאמן, הוא שיתף פעולה באופן מלא בחקירות האלו, עבד באמת לילות כימים כדי לקדם את הפרויקטים, בידיעת הנאמנים".

"בימים האחרונים החלה להתגבש האפשרות להסדר נושים שיחזיר את חובו, אפשר לומר כמעט את כל החובות לנושים", מוסיף עו"ד גליקמן. "לי באופן אישי הייתה אמורה להיות פגישה איתו ביום ראשון הקרוב כדי לקדם את זה. אני יודע שאתמול בערב הוא היה בפגישה עם משקיעים. החובות המוצהרים לבית משפט היו בסדר גודל של 330 מיליון שקל, שנבעו בין היתר מטענות של השותף העסקי השוויצרי שטען שהוא העמיד הלוואות, של קרנות השקעה שהעמידו הלוואות לטובת קידום פרויקטים וכמובן טענות של רוכשי דירות שטענו ששילמו כספים ועדיין לא קיבלו את הדירה, או שלא יכלו לקבל יותר את הדירה. אבל רוב רובם של החובות שמיוחסים לאלדד באופן אישי הם חופפים עם החברה, כי הם נובעים מהעובדה שהוא היה ערב לחובות".

מה יקרה עם ההליך המשפטי עכשיו? האם הנושים, ובפרט רוכשי הדירות צריכים לדאוג שלא יקבלו את כספם?

"אני מתאר לעצמי שגם הנאמנים של החברה וגם הנאמן האישי יפנו לבית המשפט כדי לקבל הוראות כיצד להמשיך את ההליך. בחלק מהפרויקטים הנאמנים של החברה הגיעו להבנות עם נציגי הרוכשים ולמעשה הביאו פתרון מסוים עבור אותה קבוצה שהגיעו להסכמות איתן. בגלל שזה כמה קבוצות רכישה הם הפרידו את הפרויקטים והגיעו פר פרויקט להסכמות עם קבוצות הרכישה. אני מתאר לעצמי שהם ינסו לעמוד בהתחייבויות מול אותן קבוצות רכישה שהגיעו להסכמות כבר בבית משפט".

ומי שלא הגיע עדיין להסכמות?

"אני באופן אישי חושב שקרתה פה טרגדיה כפולה ברמה האישית של הרצח הנורא הזה, וגם בניסיון להביא להסדר נושים. אני מקווה שנוכל לשלב כוחות גם הנאמן האישי, גם הנאמנים של החברה ולראות איך בכל זאת כן להביא מזור בתיק הזה".

היית איתו בקשר בימים האחרונים, הרגשת ממנו מצוקה?

"לא, ממש לא, כלום. השיחות שלנו בעיקר היו סביב קידום הסדר נושים, הסטטוס של השיחות שלו מול המשקיעים. התעניינתי בו ברמה האישית ולאורך כל השנה האחרונה לא הרגשתי ממנו אפילו פעם אחת שהוא מאוים".

והוא לא הביע מצוקה בקשר ליכולת שלו להחזיר את הכסף?

"הוא היה מאוד אופטימי וגם פעל עם תכלית מאוד ברורה – להביא משקיעים. שעם ההשקעה שלהם ניתן יהיה להגיע להסדר נושים".