כשבוע אחרי שהממשלה הצביעה על הקמת ועדת חקירה לבדיקת אסון מרון שבו מצאו את מותם 45 בני אדם, הגישו כאלף משתתפים באירוע והיו במסדרון שבו התרחש האסון תביעה ייצוגית על סך 50,000,000 ₪ נגד המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים. על פי התובעים שמיוצגים על ידי עורכי הדין דוד מנע ושמואל כהן, "הנתבעת כשלה כישלון טוטלי במילוי תפקידה להסדיר את מתחם קבר רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון לטובת הסדרתו לקבלת מבקרים".

מהבקשה לתביעה עולה כי "למרות חשיבותו של המקום והיקף המבקרים בו הנתבעת הפקירה את בטיחות המקום ובמשך שנים לא לקחה אחריות והחלטות יישומיות שנוגעות בראש ובראשונה לבטיחות המבקרים". על פי התובעים, הם שילמו ומשלמים מחיר קשה ויישאו את הצלקות לכל חייהם. לדברי התובעים, על המרכז לפיתוח המקומות הקדושים היה למנוע את קיום ההילולה במתכונת כפי שהתקיימה, למרות כל נורות האזהרה.

האסון בהר מירון (צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90 )
האסון בהר מירון | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90
אסון הר מירון זירת האירוע (צילום: החדשות 12, החדשות12)
צילום: החדשות 12, החדשות12
כוחות ההצלה באסון מירון
אסון בהר מירון

"מתוקף תפקידה, מטפלת הנתבעת בשגרת התחזוקה השוטפת של האתרים הקדושים ואחראית על פעולות סדרנות ואכיפת הסדר במקום הקדוש, אספקת שירותים כמו מים, חשמל, ניקיון, אספקת תשמישי קדושה ועוד לטובת המבקרים במקומות הקדושים", דברים אלו לקוחים מתוך אתר האינטרנט של הנתבעת. "כמו כן, מטפלת הנתבעת באירועים הקשורים לאתרי המקומות הקדושים בישראל כגון הילולת רשב"י במירון, הילולת יום הזיכרון לרחל אמנו ועוד".

עו״ד דוד מנע (צילום: ראובן קפוצ'ינסקי)
עו"ד דוד מנע | צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

לסיכום כתבו עורכי הדין דוד מנע ושמואל כהן: "אך חמור מכך, ומכאן התביעה הנתבעת הטעתה את התובעים ואת כל חברי הקבוצה בכך שהיא לא התריעה בפניהם על הסיכונים הכרוכים בהשתתפות באירוע הילולת רשב"י, בכך שהאתר ערוך לקיים את הילולת רשב"י במצבו הנוכחי, בכך שההילולה מתקיימת ועומדת בתקן לצורך קיום הילולה רבת משתתפים ובסעיפים נוספים.