N12
פרסומת

דיון גורלי: בית המשפט יכריע בבקשת רומן זדורוב להשתחרר לביתו

15 שנה לאחר רצח הנערה תאיר ראדה ז"ל, בית המשפט המחוזי בנצרת דן בבקשה של זדורוב לנהל את המשפט החוזר כאדם משוחרר • הפרקליטות מתנגדת לשחרורו וטוענת שהוא צריך להישאר במעצר עד תום ההליכים • השופט שיכריע בבקשה אינו חלק מהרכב השופטים שידון בתיק

ברהנו טגניה
פורסם:
רומן זדורוב בדיון לגבי המשך מעצרו
רומן זדורוב בדיון לגבי המשך מעצרו | צילום: n12
הקישור הועתק

בית המשפט המחוזי בנצרת דן היום (שני) בבקשתו של רומן זדורוב להשתחרר לביתו במהלך ניהול המשפט החוזר בעניינו. בפרקליטות סוברים כי על בית המשפט לקבוע כי זדורוב צריך להישאר במעצר עם תום ההליכים נגדו.

השופט ערפאת טאהא הוא זה שיכריע בבקשתו של זדורוב. טאהא אינו אחד משלושת השופטים שינהלו את המשפט החוזר. בתחילת הדיון, הראה עו"ד ויאאם קבלאוי מהפרקליטות קטעים מהשחזור של זדורוב. השופט טאהא השיב: "אני מכיר את התיק, כולל מה שהיה בעליון. אתה לא מחדש לי כלום".

נציג הפרקליטות הוסיף: "יש עוצמה בראיות ולכן אין להורות לשחרר את המבקש. כבר מהיום הראשון בהכרעת הדין הראשונה, כולם ידעו שיש טביעת נעל שלא שייכת לנאשם - אז מה חדש? יש אדם שהודה ברצח, יש טביעת נעל שלו על מכנס המנוחה, איך כל זה מכרסם בראיות הקיימות?"

לדברי עו"ד קבלאוי אין כרסום בראיות למרות חלוף הזמן. "הוא עדיין מסוכן לציבור. האכזריות ברצח מלמדת על המסוכנות הגבוהה של הנאשם. מדובר באיש שמתעניין בסכינים, יש לו אוסף סכינים בביתו", אמר נציג הפרקליטות.

אשתו של רומן, אולגה זדורוב, אמרה בפתח הדיון כי היא לא מאמינה שהוא ישוחרר לביתו: "אני כבר לא מאמינה לשום דבר. אני מרגישה שכולם נגדנו, אף אחד לא רוצה להודות בטעות. הם ממשיכים בדרך הלא נכונה של מלחמה ושקרים, אז אנחנו לא מצפים לשום דבר. רומן פחות אופטימי ממני. האמונה לבתי המשפט לא חזרה, וחבל שהם יורקים עלינו מלמעלה וחושבים שהאגו יותר חשוב מאמון הציבור".

פרשת זדורוב - ידיעות נוספות ב-N12:

פרסומת
תאיר ראדה
תאיר ראדה | עיבוד: n12

בעקבות ההחלטה על משפט חוזר, מעמדו של רומן זדורוב השתנה. הוא כבר לא מורשע ברצח אלא נאשם. כמו כן, גם אם בקשתו לשחרור לא תתקבל - יהיה מדובר במעצר ולא במאסר. 

שלב ההוכחות במשפטו החוזר של רומן זדורוב צפוי להתחיל בחודש אוקטובר. זהו השלב המרכזי בהליך הפלילי, שבמהלכו יעלו העדים ויוצגו הראיות. הסוגייה שצפויה לעמוד בלב הוויכוח בין הפרקליטות לסנגורו של זדורוב היא סוגיית עקבות הנעל בשירותי בית הספר "נופי גולן" בקצרין, שבהם אירע הרצח.

אין מחלוקת כי עקבות הנעל המסתוריות אינן שייכות לרומן זדורוב. בפרקליטות הסבירו אותן באמצעות תיאוריית "המחלץ האלמוני". אולם, המשנה לנשיאת העליון בדימוס חנן מלצר, שהורה על משפט חוזר, הצביע על קושי משמעותי בתיאוריה הזו. מומחים שונים, כולל מנהל המכון לרפואה משפטית ד"ר חן קוגל, קבעו שהעקבות לא יכולות להיות של "מחלץ אלמוני", משום שהמחלצים הגיעו רק לאחר כ-5 שעות ולא אמור להמשיך לזלוג דם מהגופה לאורך כל כך הרבה זמן.

זירת הרצח של תאיר ראדה
זירת הרצח של תאיר ראדה | צילום: מתוך "צל של אמת" מי רצח את תאיר ראדה?" באדיבות HOT8
פרסומת

החלטת פרקליט המדינה עמית איסמן לנהל את המשפט החוזר, התקבלה לאחר התלבטות אמיתית. יחד עם זאת, בפרקליטות משוכנעים שיש בידיהם מספיק ראיות כדי להוכיח את אשמתו של רומן זדורוב. בין השאר, סוברים בפרקליטות, כי הפרטים המוכמנים בהודאתו של זדורוב, לצד ראיות נוספות, מוכיחים את האשמה מעל לכל ספק סביר.