יסמין ג'אבר, תושבת העיר העתיקה בירושלים שעבדה בספרייה הלאומית באוניברסיטה העברית, הפכה לפעילת טרור. בשנה שעברה חשף חמאס כי כוח קודס האירני וחיזבאללה גייסו אותה לפעילות - והיום (ראשון) גזר בית המשפט את עונשה: 30 חודשי מאסר בפועל שירוצו מיום מעצרה בשנה שעברה, 12 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 5,000 ש"ח.

בגזר הדין השופטת חנה מרים לומפ זקפה לזכותה של ג'אבר את גילה הצעיר ואת עברה הנקי. כמו כן, ציינה השופטת כי לנאשמת היו נסיבות חיים לא פשוטות שנלקחו בחשבון בהחלטה על העונש המתאים. מנגד, ג'באר "לא נטלה אחריות לביצוע העברות, טשטשה את חלקה, השליכה אחריות על סביבתה ושירות המבחן קבע כי רמת הסיכון להישנות התנהגות עוברת חוק היא גבוהה".

ג'אבר, על פי הודעת שב"כ, גויסה למשימת טרור ונחשפה בעקבות פעילות מודיעינית שכללה גם את המשטרה ויחידת להב 433, שב"כ וגורמי ביטחון נוספים. היא נעצרה באוגוסט שעבר, לאחר שעלה חשד שגויסה על ידי חיזבאללה.

הקמפוס בגבעת רם (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
קמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית. שם שוכנת הספרייה הלאומית | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

במסגרת החקירה עלה כי חיזבאללה מארגן כנסי צעירים פלסטינים בלבנון לשם איתור מגויסים פוטנציאלים מישראל ומהגדה, על מנת לקדם פעילות טרור בישראל. במהלך החקירה עלה כי ג'אבר זוהתה וסומנה על ידי אנשי חיזבאללה במסגרת השתתפותה בכנס שאליו יצאה בלבנון בשנת 2015. כמו כן, עלה כי לשם שמירה על חשאיות זהותה, קיבלה כינוי מבצעי על ידי היחידה - "רחיל".

בביקור נוסף של ג'אבר בלבנון בשנת 2016, עטאיא אבו סמהדנא ומחמד אלחאג' מוסא, המוכרים כפעילים ביחידת הפיגועים המשותפת של כוח קודס ושל חיזבאללה, קישרו בינה לבין פעיל טרור בכיר ביחידה זו המכונה "פארס עוודה". "פארס עוודה" הוא הכינוי של ג'עפר קביסי, המוכר כמעורב בניסיונות נוספים לגייס גורמים בישראל ובגדה לפעילות טרור.

ג'אבר תודרכה על ידי הפעילים הבכירים יותר כי עליה לגייס ישראלים, ועדיף נשים, במטרה לבצע את הפיגועים. במסגרת חקירתה של תסנים אלקאדי, חברתה של ג'אבר, עלה כי גם היא השתתפה בכנס בלבנון בשנת 2015, שם הכירה את פעילי היחידה ולאחריו המשיכה לעמוד עימם בקשר. ממצאי חקירתה של אלקאדי העלו, כי שימשה כאשת קשר של היחידה מול ג'אבר, כחלק מדרכי התקשורת החשאיות הננקטות ע"י יחידת הפיגועים לשם מניעת חשיפת פעילותה מול גורמים בישראל, ואף קיבלה מהם כספים.

מהספרייה הלאומית נמסר לאחר מעצרה: "הופתענו מאוד לשמוע כי העובדת יסמין ג'אבר חשודה במעשים חמורים כל כך. גורמי הביטחון לא עידכנו אותנו בשבועות האחרונים בדבר מעצרה. הספרייה תעניק את כל הסיוע הנדרש לביצוע החקירה, אם תתבקש".

מפרקליטות מחוז ירושלים נמסר: "מלאכת החשיפה, החקירה, העמדה לדין של הנאשמת וגזר הדין שניתן היום מבטאים את היכולות של גורמי אכיפת החוק לסכל פעילות טרור ולהביא עבריינים מעין אלה לכדי ענישה הולמת. הנאשמת הופעלה על ידי פעילי ארגון טרור, היא הורשעה ותרצה עונש מאסר ממושך בכלא. יש לקוות כי גזר הדין יהווה מסר הרתעתי עבור מי שינסה לפגוע בביטחון מדינת ישראל".