N12
פרסומת

דר הרחוב, קצין המשטרה - והדקירה: מי תקף את מי ברחובות יפו?

בחודש שעבר נדקר בפניו מפקד תזמורת המשטרה לאחר שהעיר לאיש שגר ברחוב • כתב אישום הוגש נגד הדוקר, אולם פרקליטיו מהסנגוריה הציבורית טוענים כי הוא שהותקף בידי איש המשטרה - ופעל מתוך הגנה עצמית • שופט המעצרים קבע שיש ממש בטענותיהם • כך תועדה התקרית במצלמות האבטחה

גיא פלג
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

דר רחוב דקר קצין משטרה, פרקליטו טוען שהותקף ופעל מתוך הגנה עצמית: מוחמד אדגם, דר רחוב, נראה במצלמות האבטחה כשהוא משוטט עם העגלה שלו ברחובות יפו, כמדי יום. בשלב מסוים הוא נראה חוסם את דרכה של רוכבת אופניים.

רפאל אולו, מפקד התזמורת של משטרת על ישראל שנראה בצילומים בבגדים אזרחיים, העיר לו על כך – ובתגובה, אדגם ירק לעברו. אז החל אולו לתקוף אותו שוב ושוב ורדף אחריו. המצלמות לא תיעדו את אדגם שולף סכין יפנית ודוקר את אולו בפניו. "אני איש משטרה, הוא תקף אותי עם סכין", נשמע אותו בשיחתו למוקד המשטרתי, "הוא חתך אותי".

קצין משטרה נדקר ברחוב
קצין המשטרה תועד תוקף את דר הרחוב | צילום: n12

מתנדבת במשטרה ושוטרת סיור העידו בפני שוטרים שהובהלו לזירה: "הקצין, הוא אמר שהוא קצין, מתחיל להרביץ לו פיצוצים. אמרתי: עצרו, הפרדתי, והוא אמר 'אני קצין משטרה, תזוזי'. והוא ממשיך להרביץ לו פיצוצים". מפקד התזמורת עזב את הזירה בלי למסור פרטים. אדגם נעצר, הוגש נגדו כתב אישום – ובינתיים נקבע שהוא אינו כשיר לעמוד לדין.

אלא שפרקליטו של אדגם מהסנגוריה הציבורית, ירוסלב מץ, טוען כי מרשו פעל מתוך הגנה עצמית: "במהלך הדיון הוברר שהתיק במח"ש ככל הנראה נסגר אחרי שקצין המשטרה נחקר, ואנחנו נפעל בימים הקרובים על מנת להגיש ערר על ההחלטה הזו ולפתוח את החקירה מחדש".

קצין משטרה נדקר ברחוב
הדם על חולצתו של קצין המשטרה לאחר שנדקר | צילום: n12
פרסומת

מפקד התזמורת נחקר במחלקה לחקירות שוטרים והיא צפויה לסגור את תיק החקירה כנגדו. השופט, שמאי בקר, שהתבקש להאריך את מעצרו של אדגם והורה על שחרורו כתב כי צפה בעיון רב בסרטונים וקבע כי יש ממש בטענותיה של ההגנה ובהחלט יכול להיות שאדגם פעל מתוך הגנה עצמית.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "החלטת בית המשפט שלא להאריך את מעצרו של הנאשם אינה מעידה על תוצאות ההליך בעניינו, שאותו נמשיך לנהל במטרה למצות את הדין עם מי ששלך סכין, דקר ופצע אדם באמצע הרחוב".