"פירות ההקלטה האסורים": לפני 12 שנה פשטו רשויות המס על החברה של דקל בן לולו, איש עסקים ויבואן ענק של סחורות מסין. כשנתיים לאחר מכן הוגש נגדו כתב אישום בגין עבירות מכס ומע"מ בשווי מיליוני שקלים, זיוף וייבוא סחורות אסורות לישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

משפטו של בן לולו התנהל בבית משפט השלום בבאר שבע, בראשות השופטת שרה חביב. רגע לפני הכרעת הדין נקטה השופטת צעד חריג ויוצא דופן והזמינה את הצדדים לפגישות גישור שלא לפרוטוקול – זאת כאשר אחת מהן התקיימה בנוכחות הנאשם.

בן לולו הקליט את הדיון, בו נשמעת השופטת מבהירה שהתיק חלש ואומרת שבכוונתה לזכות את הנאשם משלושה אישומים. כמו כן, נשמעת השופטת מצהירה כי עדי התביעה אינם אמינים בעיניה ומשתפת את באי האולם בלבטיה בגילוי לב.

לבסוף, באופן חד, ברור ומידתי, מציעה השופטת עסקת כופר: תשלום כסף למדינה וחודשי עבודות שירות מצד בן לולו. התובעת בתיק מרימה ידיים והצדדים לא מגיעים להסכמות. דקל אכן זוכה במשפט משניים מארבעת סעיפי האישום, אך הורשע בשני סעיפים - ביניהם בסעיף אחד שאותו הודיעה השופטת כי בכוונתה לזכותו.

"פתאום היא השתנתה מאפס לאלף – זה לא היה הגיוני", שחזר בן לולו. "היא הציעה כופר – איך מכופר – מחליטים לשלוח אדם לשלושים חודשים לכלא? הרי העובדות לא השתנו, איך ההחלטה השתנתה? זה כאילו שופטת אחרת", הדגיש.

הערעור לבית המשפט המחוזי

עם הקלטת הדיון ניגש דקל לערער לבית המשפט המחוזי, אולם בית המשפט המחוזי סירב לקבל את הקלטתו כראיה בטענה כי "אסור להקליט דיונים ואסור שהמקליט ייהנה מפירות ההקלטה האסורה".

"בית משפט מחוזי פשוט שם ידיים על האוזניים וידיים על העיניים – פשוט נאטם", סיפר בן לולו. "באו לקבור את זה – ואיך יכול להיות שהיום, אחרי ההליך המשפטי, אנחנו לא יודעים מה באמת התרחש?". נדגיש כי כעת, בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי, התיק חזר לבית משפט השלום – לכבוד השופטת שרה חביב, זאת כדי שתגזור את הדין מחדש: תחמיר את העונש בשל ההרשעה, והפעם – בכל סעיפי האישום.

מהרשות השופטת נמסר: בית המשפט המחוזי בהליך הערעור אכן מצא קושי בישיבות הגישור שהתקיימו בבית משפט השלום (שאותן הקליט הנאשם שלא כחוק). נקבע בערעור כי הכרעת הדין של בית משפט השלום התבססה על ראיות ולא על אמירות של בית המשפט וכי זכויותיהם של הנאשמים לא קופחו".