בפעם הראשונה מאז החלו ההפגנות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו - שני כתבי אישום הוגשו היום (שלישי) נגד מפגינים, בגין התקהלות אסורה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ואחד מהם גם בגין תקיפת שוטר. אחד המואשמים הוא גונן בן יצחק, ממארגני המחאות ומראשי תנועת קריים מיניסטר. תנועת הדגלים השחורים הגיבה לכתבי האישום וכינתה את משטרת ישראל: "משטרת נתניהו".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי כתב האישום שהגישה פרקליטות ירושלים נגד גונן בן יצחק, ב-18.7.20 התקיימה הפגנה סמוך לכיכר פריז בירושלים שבה השתתפו מפגינים רבים. בסביבות חצות החלו כוחות המשטרה לפעול לפינוי המפגינים מהמקום על ידי כריזה משטרתית שהבהירה כי ההפגנה לא חוקית, ועל המפגינים לעזוב את המקום.

מפגינים רבים, וביניהם בן יצחק, לא נענו לקריאות השוטרים והמשיכו להפגין במקום שלא כדין ולהקים רעש באמצעות משרוקיות, תופים וצעקות. בשעה 00:05 הורה מפקד המשטרה נצ"מ יעקבי להציב את מכונת התזה (המכת"זית) בצומת שבה עמדו המפגינים כדי "לאפשר את השימוש ככל שיידרש".

בעקבות הוראת הנצ"מ, קרא בן יצחק למפגינים אחרים לרוץ לעבר המכת"זית והוא עצמו נעמד מולה וחסם את נתיב נסיעתה. בן יצחק אף נשכב מתחת למכת"זית וחבק את ידיו סביב חלק מגחון המכת"זית, בכוונה למנוע את המשך התקדמותה ולסכל את השימוש בה. על אף דרישותיהם החוזרות של השוטרים, הוא סירב לשחרר את אחיזתו ולזוז. לנוכח המצב נאלצו השוטרים להשתמש בכוח כדי לפנות אותו מן המקום.

את כתב האישום השני הגישה פרקליטות ירושלים נגד המפגינה בר בנימין, בגין תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות והתקהלות אסורה. על פי כתב האישום, ביום 20.9.20 התקיימה הפגנה בסמוך למעון ראש הממשלה ברחוב בלפור. בהפגנה השתתפו מפגינים רבים שעמדו, בין היתר, גם על כבישים הסמוכים למקום.

הפגנות, הפגנה, משטרה, שוטרים, מפגינים, תל אביב, מחאה (צילום: תומר נויברג פלאש 90, פלאש/90 )
עימותים עם שוטרים בבלפור. ארכיון | צילום: תומר נויברג פלאש 90, פלאש/90

סמוך לחצות כרזו השוטרים למשתתפי ההפגנה כי מרגע זה ההפגנה אינה חוקית, וכי עליהם לפנות את הכבישים, כדי לחדש את התנועה. סמוך לשעה 00:40 החלו השוטרים לפנות את המפגינים שלא נשמעו להוראות, ונותרו עומדים או יושבים על הכבישים. בין המפגינים נכחה בנימין - שעמדה באותה עת יחד עם מפגינים אחרים על הכביש סמוך לכיכר פריז. 

אחד השוטרים במקום ניגש לבנימין וביקש ממנה לפנות את הכביש, אך על פי כתב האישום היא סירבה. השוטר אמר לה כי אם לא תעשה זאת מרצונה, ייאלץ לפנות אותה בכוח. בנימין עמדה על סירובה, ובשל כך החל השוטר לפנות אותה מהכביש.

על פי כתב האישום השוטר שם את ידו על גבה של בנימין כדי לפנות אותה, והיא, בתגובה, הסתובבה לעברו, ריססה על פניו גז פלפל וניסתה לברוח מהמקום.

הפגנת הדגלים השחורים בכיכר ציון (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
הפגנות נגד ראש הממשלה. ארכיון | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

מהפרקליטות נמסר כי "ההחלטה על הגשת כתבי האישום התקבלה בהתאם למדיניות הפרקליטות בבואה לטפל בעבירות המבוצעות במסגרת הפגנות, כפי שבאה לידי ביטוי בהנחיית המשנה לפרקליט המדינה (תפקידים מיוחדים). מדיניות זו נקבעה במטרה לאזן באופן ראוי בין זכות היסוד של כל אזרח בישראל להשתתף בהפגנות ולהתבטא באופן חופשי, ובין האינטרס הציבורי שבשמירה על בטחון הציבור ורכושו, שלטון החוק והסדר הציבורי".

מהדגלים השחורים נמסר בתגובה להגשת כתב האישום נגד בן יצחק, שמשמש גם כעורך הדין של התנועה: "דגל שחור מתנוסס מעל המעשים של משטרת נתניהו. ממשלת ישראל רודפת באמצעות דורון ידיד את מובילי המחאה נגד השחיתות. משטרת ישראל הופכת להיות זרוע ביצועית בארגון הפשע והרשע של בנימין נתניהו. גנץ, אשכנזי וניסנקורן, צריכים להתבייש בכך שהם משתפים פעולה עם הרדיפה הפוליטית הזאת".