N12
פרסומת

בית המשפט העליון דחה את ערעורו של בן זוגה של תהילה נגר ז"ל

על ראיד רושרוש נגזרו 19 שנות מאסר, לאחר שבמסגרת הסדר טיעון הופחת עונשו מרצח להריגה • סנגוריו ביקשו להפחית מהעונש הקיים 7 שנים • השופטים: "עונשו מבטא את עומק החורבן וההרס שהמית על המשפחה - ואין הצדקה להקל בו" • אביה של נגר ז"ל: "היה צריך לשבת 100 שנה בכלא" • סנגוריו של רושרוש: "לומדים את פסק הדין"

כרמל ליבמן
פורסם:
תהילה נגר ז"ל והנאשם בהריגה
צילום: פלאש 90, יונתן זינדל, חדשות
הקישור הועתק

בית המשפט העליון דחה הבוקר (ראשון) את ערעורו של ראיד רושרוש בן זוגה של תהילה נגר ז"ל, שהואשם בהריגתה. על רושרוש נגזרו 19 שנות מאסר, זאת לאחר שבשלב מוקדם יותר של המשפט הופחת סעיף האישום בו הורשע מרצח להריגה. סנגורו ביקש להפחית 7 שנים מהעונש, אך הבקשה נדחתה. אביה של נגר: "זה הרע במיעוטו". 

"עונשו של המערער מבטא את מכלול העבירות, את חומרת מעשיו ואת האכזריות שבה נקט כלפי המנוחה", כתבו שופטי העליון בסיכום החלטתם, "את תוצאתם - אובדן חייה של אישה צעירה -ואת היקף ועומק החורבן וההרס שהמית במעשיו על משפחתה, ואין כל עילה או הצדקה להקל בו. בקשת משפחת המנוחה כי נחמיר בעונשו של המערער, מובנת. צערם ואסונם עמד לנגד עיני בית המשפט המחוזי כמו גם לנגד עינינו, אולם בגדרו של ערעור על חומרת העונש - אין בקשתם בגדר האפשר".

עורכת דין תמי אולמן
עו"ד תמי אולמן

עו"ד תמי אולמן שייצגה את רושרוש בערעור יחד עם עו"ד שמואל ברזני ועו"ד שדי סרוג'י אמרה לאחר ההחלטה: "אנו קוראים את פסק הדין ולומדים אותו".  

עו"ד שמואל ברזני
עו"ד שמואל ברזני

יגאל נגר, אביה של תהילה נגר ז"ל הגיב לדחיית הערעור בשיחה עם N12: "קיבלתי את ההחלטה ברגשות מעורבים. מצד אחד הוא קיבל את העונש המרבי בחוק על מה שקרה פה עם כל הפשלות של המשטרה, מצד שני אנחנו בוכים על הבת שלנו. הוא היה צריך לקבל יותר, הוא היה צריך לשבת 100 שנה בכלא".

"יש סיפוק מכך שהתקבלה ההחלטה שרצינו", המשיך נגר, "בין היתר בעזרת התקשורת. אני לא יכול להודות לאף אחד, קשה לי להחזיר את האמון במערכת המשפט אבל זה הרע במיעוטו, עדיף על זה שיקבל 7 שנים ונראה אותו בחוץ עכשיו".

פרסומת

"אין מקום לטיעונים האלה במאה ה-21"

גופתה של נגר התגלתה בסוף שנת 2016 בסמוך למושבה מגדל לאחר שהוכתה למוות ועל גופה התגלו סימני אלימות קשה. שעה לאחר מכן עצרו חוקרי ימ"ר צפון את בן זוגה. בדיון הקודם בו נדון ערעורו של רושרוש, הצהירו סנגוריו, עורכי הדין אולמן וברזני, כי הם סבורים "שנסיבות המקרה מורכבות, היסוד הנפשי לא התברר במלואו". עוד הוסיפו סנגוריו, באשר למידת העונש: "אין ספק שמדובר בעבירה חמורה, אבל אנחנו סבורים שהחמירו יתר על המידה. הרקע למעשה הוא היחסים בינו לבינה שהיו עכורים".

הדיון בבית המשפט העליון בערעורו של בן זוגה של תהילה נגר ז"ל

בתגובה לדברים אלה, שבהם התייחסה עו"ד אולמן לכך שלתהילה ז"ל היו לכאורה קשרים זוגיים אחרים במקביל – ראש הרכב השופטים נזף בה, ואמר: "במאה ה-21 אין מקום לטיעונים האלה. היא הקורבן, זה לא מקרה של הגנה עצמית".